Teknoloji

Samsung Galaxy Note 9 parçalarına ayrıldı, Note 8 ile farkları ortaya çıktı

samsung galaxy note 9Samsung Galaxy Note 9 ilk bakışta selefi Galaxy Note 8 ile oldukça benzer görünüyor. İki telefonun tasarımındaki en somut fark olan arka kamera modülü ve parmak izi tarayıcısı yerleşimi öne çıkıyor. Ancak Galaxy Note 9 için yapılan parçalara ayırma işlemi, telefonun içinde de selefine kıyasla bazı değişikliklerin yapıldığını gözler önüne seriyor. Note 9’un içindeki değişikliklerin de, tıpkı dışındakiler gibi, bariz olmadığını ve incelik taşıdığını belirtmek gerekiyor.

Parmak izi tarayıcısının kamera modülünün yanından kamera modülünün altına taşınmasının etkisi, Galaxy Note 9’un içinde de görülüyor. Bunun dışında pek fazla bir değişim izine rastlanmasa da, Samsung’un telefona 4000 mAh kapasiteli pili nasıl sığdırmayı başardığını görmek çok zor olmuyor. Güney Koreli şirketin yeni telefonunda tamiri ve değiştirmesi daha kolay ve daha az yer kaplayan bileşenler bulunuyor.

Şarj bileşeni, bu yeni yaklaşımın en somut örneklerinden birini teşkil ediyor. Daha az parça barındıran bu bileşen, diğer devrelerden de daha kolay ayrılıyor. Konvektörleri de daha dayanıklı getirmiş gibi görünen Samsung, bu sayede çatlama oranını aşağıya çekerek tamir sürecini de kolaylaştırmayı hedeflemişe benziyor.

Parçalara ayırma işlemini gerçekleştiren Hi-tech Mail.ru sitesinin dikkat çektiği en önemli değişiklik ise telefonun soğutma sisteminde yapılmış gibi görünüyor. Pek çok akıllı telefonda ısı tahliyesi için bakır tüpler bulunuyor. Samsung Galaxy Note 9 ise tam bir bakır levha barındırıyor. Böylelikle gerekli soğumayı sağlayan Samsung, aynı zamanda işlemciyi aşırı ısınma nedeniyle hız kaybına uğramaktan kurtarıyor.

Peki Samsung Galaxy Note 9 kolay tamir edilebilecek mi? Bu konuda fikir sahibi olmak için iFixit tarafından yapılacak parçalara ayırma işleminin sonuçlarını görmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER