Manşetler

Dedikodu: Samsung Galaxy Note 9 hangi özelliklere sahip olacak?

samsung galaxy note 8
Samsung Galaxy Note 8

Samsung’un amiral gemisi büyük ekranlı telefonu Galaxy Note 9’un tanıtım tarihi 9 Ağustos olarak açıklandı. Bu tarihte düzenlenecek ve yılın ikinci Galaxy Unpacked etkinliği olacak etkinlikte tanıtılacak bu telefon için medya mensuplarına davetiyeler gönderildi. Etkinlik ABD’nin New York şehrinde bulunan Barclays Center’da gerçekleştirilecek.

Bu lansmanın öncesinde epey fazla Galaxy Note 9 dedikodusu karşımıza çıkacaktır. Bunlardan bir tanesi Rus duyumcu Eldar Murtazin’e ait. Murtazin, Note 9’un seri üretim öncesi bir versiyonuyla biraz vakit geçirdiğini iddia etti. Telefonun tasarım bakımından Note 8 ile çok benzer olduğunu vurguladı.

Note 9’un da Note 8 gibi kavisli Super AMOLED Sonsuz Ekran barındırması bekleniyor. Önden bakıldığında selefine çok benzeyecek. Murtazin, Note 9’un ekranının selefine göre güneş ışığı altında daha iyi bir görüşe sahip olacağını söylüyor. Prototip üründe sürekli açık ekran olduğunu söylese de, bunun Galaxy S10’a saklanacağı, Galaxy Note 9’un alıştığımız türde bir ekranla geleceği düşünülüyor.

Note 9’un arkasında Note 8’in düşey eksende konumlandırılmış kurulumunun aksine, yatay eksende sıralanmış ikili kamera sistemi bulunacak. Öndeki kameranın da Galaxy S9 ve S9 Plus’ta olduğu gibi dinamik diyafram açıklığına sahip olması bekleniyor. Ayrıca Samsung’un geliştirilmiş ISOCELL teknolojisini ve optik görüntü sabitleme sistemini kullanarak daha iyi bir fotoğraf deneyimi sunması tahmin ediliyor.

Performans bakımından, Samsung Galaxy Note 9’un ABD ve Güney Kore gibi ülkelerde Snapdragon 845’li, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu diğer ülkelerde Exynos işlemciyle satılacağı tahmin ediliyor. Bu işlemci Galaxy S9 ve S9 Plus’takiyle aynı olacak. Note 9’un 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza, 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza, 8 GB RAM ve 512 GB dahili hafıza olmak üzere üç farklı konfigürasyonda satılacağı da tahmin ediliyor.

Samsung Galaxy Note 9 ile birlikte gelecek bir başka yeniliğin de 4000 mAh gibi daha yüksek kapasiteli bir pil olacağı düşünülüyor. Note 8’de ise 3300 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Yukarıda sıraladıklarımız dışında, cihazla ilgili daha fazla ayrıntı bulunmuyor. Ancak 9 Ağustos’taki etkinliğe kadar bilinmeyen hiçbir ayrıntının kalmayacağını tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER