Manşetler

Samsung Galaxy Note 9 Ön İnceleme

Samsung Galaxy Note 9 ile ilgili dedikodular uzun bir süre önce etrafta dolaşmaya başlamış ve cihaza dair sızıntılarda son zamanlarda iyiden iyiye artmıştı. Sızıntılar pek çok detayı gözler önüne serse de, uzun süredir merakla beklenen Galaxy Note 9 sonunda resmiyet kazandı. Samsung Galaxy Note 9 ön inceleme yazımızda Galaxy Note serisinin en yeni ve “bugüne kadarki en güçlü” üyesi hakkındaki ilk izlenimlerimizi bulabilirsiniz.

Galaxy Note 9 görsel açıdan selefi Galaxy Note 8’den çok fazla uzaklaşmıyor. Selefiyle hemen hemen aynı hatlara sahip telefonda Sonsuz Ekran’ın boyutu 0.1 inçlik artışla 6.4 inçe çıkıyor. Ancak ekran boyutundaki bu değişimi çıplak gözle fark etmek mümkün olmuyor. 6.4 inçlik Quad HD+ çözünürlüklü Super AMOLED ekranda renkler oldukça parlak görünüyor.

Samsung Galaxy Note 9, ele oldukça iyi oturuyor. Büyük bir telefon olmasına rağmen, cihazın kavranmasında bir sorun yaşanmıyor. 201 gramlık telefon ele biraz ağır gelse de, bunun cihazın daha iyi kavranmasını sağladığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Akıllı telefonun sağ kenarında sadece güç butonu bulunuyor. Sol tarafa geçildiğinde ise dijital asistan Bixby’yi aktive eden tuş ve ses kontrol tuşları kullanıcıları karşılıyor. Galaxy Note 9’un microSD ve nano SIM kart tepsilerinin yerleştirildiği giriş ise cihazın üst kenarında yer alıyor. Alt kenarda ise soldan sağa doğru sırayla 3.5mm. kulaklık jakı, USB-C girişi, AKG imzalı hoparlörler ve S Pen yuvası bulunuyor.

S Pen, Galaxy Note 9 ile birlikte bir tür dönüşümden geçiyor. Bluetooth desteğinin eklenmesiyle bir tür akıllı kumanda niteliği kazanan S Pen’in yeni yeteneklerini kısa bir ön inceleme süresinde deneyimlemek mümkün olmadı. Ancak S Pen’in selfie çekimini kolaylaştıracak bir aksesuar kimliği kazanmış olması, kalemin standart kullanıcılar için de cazibesini artırabilir.

Samsung Galaxy Note 9, çift lensli bir arka kamera modülü bulunuyor. Bu modül arka panelin üst orta kısmında yatay vaziyette yer alıyor. Dikdörtgen parmak izi tarayıcısı ise kamera modülünün arkasına yerleştirilmiş. Bu yerleşim, Samsung’un tarayıcının tasarımı konusunda kullanıcılarından gelen şikayetlere kulak verdiğini gösteriyor.

samsung galaxy note 9Galaxy Note 9, kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemini Samsung Experience kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Samsung Experience’ın varlığıyla Galaxy Note 9, Samsung’un diğer amiral gemileriyle benzer bir çizgiye yerleşiyor. Ancak Galaxy Note serisine özgü not alma özelliklerinin hâlâ arayüzün en dikkat çekici parçalarından biri olduğunu belirtmek gerekiyor. Pek çok Android telefonda ön yüklü olarak gördüğümüz Google uygulamaları Samsung Galaxy Note 9’da da hazır bulunuyor. Buna ek olarak, Microsoft’un Office uygulamaları ve LinkedIn de Microsoft klasörü içinde kullanıcıları karşılıyor.

Samsung Galaxy Note 9, ilk bakışta Galaxy Note serisinin geleneğini güçlü biçimde geleceğe taşıyacağını gösteriyor. Akıllı telefona dair daha detaylı yorumlarımızı, kapsamlı incelememizde aktarmayı umuyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER