Manşetler

Samsung Galaxy Note 9 ne zaman piyasaya çıkacak?

samsung galaxy note 9

samsung galaxy note 9

Samsung Galaxy Note 9’un üzerindeki örtünün ne zaman kaldırılacağı artık bir sır olmaktan çıktı. Güney koreli şirket, 9 Ağustos tarihinde ABD’nin New York şehrinde bir etkinlik düzenleyerek en yeni Galaxy Note telefonunu tanıtacak. Duyurunun ne zaman yapılacağı belli, ancak Note 9’un ne zaman piyasaya sunulacağı hâlâ gizemini korumaya devam ediyor. Güney Kore medyasına göre, piyasaya çıkış da tanıtımın hemen sonrasında gerçekleşecek. Üstelik geçen yıl Galaxy Note 8’in piyasaya çıkışından bir ay önce olması durumu söz konusu.

Samsung sanki Galaxy Note 9 ile işleri biraz daha hızlı ilerletmek istiyormuş gibi bir izlenim bulunuyor. Galaxy S9’un satışlarının bekleneni vermediğinin söylendiği bir ortamda bu acele çok da mantıksız sayılmaz. 2018’in başlarında duyurulan ve sahip olduğu dinamik diyafram açıklığı ile sektörde bir ilk niteliğini taşıyan Galaxy S9, 2017 model Galaxy S8’in başarısına ulaşamadı.

Samsung bunu telafi etmek amacıyla Galaxy Note 9’u daha erken çıkarmayı istiyor. ET News’in haberine göre, Güney Kore’deki mağazalar ve mobil operatörler 24 Ağustos’tan itibaren bu ürünü piyasaya sunacak. Galaxy Note 8’in geçen yıl bu ülkede piyasaya çıkışı 15 Eylül’de gerçekleştirilmişti. Galaxy Note 7 ise 2016’nın 19 Ağustos tarihinde aynı ülkede piyasaya çıkmıştı. Tabii ki, Note 7’deki aceleciliğin nelere mal olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.

Geçen yıl 20 Ağustos’ta tanıtılan Galaxy Note 8’in ekim ayının başlarında Türkiye’ye geldiğini görmüştük. Bu yıl Galaxy Note 9 bir 10 gün kadar daha erken tanıtılacak. Üstelik Samsung’un akıllı telefonları dünya ile aynı anda Türkiye’de de satışa sunuluyor. Bu nedenle Güney Kore ile aynı anda, belki de ondan 1-2 hafta geç olacak şekilde bu telefonun ülkemize gelmesini bekleyebiliriz. O hâlde en iyimser tahmin ağustos sonu veya eylül ayı olacaktır.

Neyse ki, Galaxy Note 9’da deneysel veya çok yeni bir özellik bulunmayacak. Bu nedenle telefonunuzun alev almayacağı konusunda içiniz rahat olabilir. Pilin 4000 mAh kapasiteye sahip olacağı söyleniyor, ancak Samsung bu yüksek kapasiteli pil için de gereken önlemleri mutlaka alacaktır. Galaxy Note 9’un en büyük yenilikleri arasında Bluetooth kumanda gibi kullanılabilecek yenilenmiş S Pen’in olacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER