Teknoloji

Samsung Galaxy Note 9 ile Note 7 kabusunu yeniden mi yaşayacak?

samsung akıllı telefon

Samsung Galaxy Note 9, 9 Ağustos’ta tanıtılmış ve ağustosun ikinci yarısı itibarıyla da satışa sunulmuştu. Yeni akıllı telefonuna fazlasıyla güvenen Samsung için işler sorunsuz gidiyor gibi görünse de, ABD’den gelen bir haber şirketin iki yıl önce yaşadığı bir kabusun tekrarlanması ihtimalini getirdi.

ABD’nin New York eyaletindeki Long Island’da yaşayan bir emlakçı, 3 Eylül tarihinde geceyarısından kısa bir süre sonra Galaxy Note 9‘unun birden bire alev aldığını iddia etti. Travmatik bir deneyim yaşadığını söyleyen Diane Chung, cihazdan önde değişik seslerin geldiğini, daha sonra da kalın bir duman çıktığını belirtti.

Chung, telefonun aşırı ısındığı bu olay sırasında bir asansörde tek başına olduğunu ve bunun da durumu biraz daha ürkütücü hâle getirdiğini ifade etti. Telefonun el çantasındaki diğer şeylere zarar verdiğini söyleyen Note 9 sahibi, asansör içinde nefes almasının ve önünü görmesinin de zorlaştığını dile getirdi.

İşler daha fazla kötüleşmeden kendisine yardım geldiğini belirten Chung, telefonun asansör durduğunda bir bez parçasıyla alınarak dışarıya çıkarılan telefonun su dolu bir kovaya bırakıldığını ifade etti.

Samsung Galaxy Note 9 ile ilgili bu hikayenin biraz fazla dramatik olduğu ve doğrulanmasının çok kolay olmadığı bir gerçek. Ortada Samsung‘u dava edip tazminat ve Galaxy Note 9 için satış yasağı talep edeceğini öne süren Diane Chung dışında bir tanık bulunmuyor. Asansör durduğunda elinde bir bez ve su dolu bir kovayla bekleyen biriyle karşılaşma ihtimalinin de çok fazla yüksek olmadığını söylemek gerekiyor.

Ancak Samsung’un Galaxy Note 7 ile yaşadığı acı tecrübe nedeniyle bu tarz olayları görmezden gelmek pek kolay olmuyor. Note 9‘un pek de büyük olmayan kasasına oldukça büyük bir pilin yerleştirilmesi de kafaları karıştırıyor.

Samsung Galaxy Note 9 ile ilgili bu iddiayı oldukça ciddiye almış gibi görünüyor. Bunun telefon için gelen ilk şikayet olduğunun altını çizen şirket, konu hakkında inceleme başlattığını açıkladı. Note 7 tecrübesiyle acı bir ders alan Samsung’un güvenlik tedbirlerini artırdığı biliniyor. Dolayısıyla Note 9’da bu tarz bir iddianın gündeme gelmesi daha dikkat çekici bir duruma dönüşüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER