Teknoloji

Samsung Galaxy Note 9 Güney Kore’de 1 milyon satış rakamına ulaştı

samsung galaxy note 10 pro 5g

Samsung Galaxy Note 9, geçtiğimiz ağustos ayında tanıtılmış ve ay bitmeden de satışa sunulmuştu. S Pen’in gelişmiş özelliklerle kullanıcıların karşısına çıktığı telefonun satış performansı ise akıllı telefon pazarındaki durgunluğun daha net biçimde fark edilmesini sağlıyor.

Üst segment akıllı telefon pazarındaki rekabet her geçen gün daha da artıyor. Sonbaharda yapılan ve yapılacak duyurular ve yeni cihazlarla da işlerin daha ateşli hâle geleceğine kesin gözüyle bakılıyor. Buna rağmen, Samsung’un ana vatanı Güney Kore’den gelen satış rakamları, Note 9’un selefi kadar büyük bir etki yaratmadığını düşündürüyor.

Galaxy Note 9, Güney Kore’de satışa sunulmasından 54 gün sonra 1 milyon satış rakamına ulaşmayı başardı. Akıllı telefonun selefi Note 8 ise söz konusu seviyeyi piyasaya çıkmasından 48 gün sonra görmüştü.

Samsung Galaxy Note 9 çıkış performansıyla S9 serisini geride bıraktı

Samsung Galaxy Note 9, 1 milyon seviyesine Note 8’den daha geç ulaşmış olsa da, Güney Koreli şirketin bu yıl çıkarttığı diğer amiral gemisi telefonları Galaxy S9 ve S9+’a kıyasla daha iyi bir başlangıç performansı sergiledi. S9 serisi telefonlarının Güney Kore’de toplamda 1 milyon satış rakamına ulaşması 60 gün sürmüştü. Güney Kore akıllı telefon pazarının geneli için bir projeksiyon yapmaya yardımcı olmasa da, Samsung’un akıllı telefonlarının satışları konusunda bir izlenim edinmeyi sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER