Eğlence

Samsung Galaxy Note 9 etkinliğinde Bixby hoparlörü tanıtabilir

samsung ces 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung bixby hoparlörSamsung Bixby dijital asistanıyla henüz bir popülarite yakalayamadı. Google Asistan, Alexa ve hatta Siri ile karşılaştırıldığında, rekabetin gerisinde görünüyor. Ancak şirket, Bixby’yi Amazon Echo, Google Home veya Apple HomePod’da olduğu gibi bir akıllı hoparlör içine yerleştirmeyi düşünüyor.

The Wall Street Journal’ın Samsung’un katlanabilir akıllı telefon projesiyle ilgili haberinde, hoparlör projesine dair bazı detaylar da yer alıyor. Samsung’un gelecek ay içinde bu cihazı tanıtması bekleniyor. Eğer söylentiler doğru çıkarsa, 9 Ağustos’ta düzenlenecek Samsung Unpacked etkinliğinde Galaxy Note 9’un duyurusu gerçekleştirilecek. Görünen o ki, şirket birtakım sürprizler de yapmaya hazırlanıyor.

Samsung’un bu tarz bir hoparlör üzerinde çalıştığını doğruladığını biliyoruz. Ayrıca Note etkinliğinde Galaxy Watch akıllı telefonun tanıtılması da muhtemel görünüyor.

Gazetenin haberine göre, Samsung’un hoparlörü kâse biçiminde, alt kısmı bacaklı olacak, tepesinde de ışıklar bulunacak. Apple gibi Samsung da bu ürünü daha çok lüks hoparlör olarak pazarlamayı hedefliyor. Akıllı özellikler ise rahatlığı artıran bir unsur olarak tanıtılacak. Bixby hoparlörün ses kaydırma özelliğine sahip olacağı söyleniyor. Yani, hoparlörün sesi sesli komutları veren kişinin bulunduğu yöne doğru kaydırılabilecek. Ayrıca bu cihaz Samsung’un SmartThings ekosistemine mensup akıllı ev ürünleri için de bir merkez noktası görevi görecek. Samsung daha önce de Radiant360 gibi üst sınıf akıllı ev hoparlörleri çıkarmıştı.

Samsung’un Bixby hoparlörünün 300 dolar gibi bir fiyat etiketine sahip olacağı söyleniyor. Apple HomePod yurt dışında 350 dolara satılırken, Google’ın Home Max hoparlörü de 400 dolara alıcı buluyor. Amazon Echo ise daha genel bir hoparlör olarak, 100 dolara satılıyor. Yani söz konusu hoparlörün fiyatı gerçekten de üst sınıfa mensup olacak gibi görünüyor.

Bixby’nin Samsung akıllı telefonlarındaki esas gücü, farklı ekranlar aracılığıyla ayarları ve süreçleri yönetme yeteneğinden ileri geliyor. Örneğin bir galeri fotoğrafını sesli komutlarla Instagram’a göndermek mümkün oluyor. Hoparlörlerle benzer yeteneklerin sergilenip sergilenemeyeceğini ürün tanıtıldığında göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER