Teknoloji

Samsung Galaxy Note 9’un ekranı akıllı telefonlar içinde en iyisi

samsung galaxy note 9 kutu açılımı video
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy note 9 kutu açılımı videoGalaxy Note 9 görünüş açısından geçen yılın Note 8‘ine çok benziyor olabilir. Ancak her açıdan ondan daha iyi olduğunu söylemek gerekiyor. Bu yılın amiral gemisi Android telefonundan beklenen üst sınıf özellikleri bünyesinde barındırıyor. Buna ek olarak daha akıllı bir S Pen ekran kalemi, daha büyük boyutlu bir pil ve çok daha yüksek depolama alanı seçeneğiyle birlikte sunuluyor.

Aynı zamanda yeni Note’un diğer başka akıllı telefonlarda olmayan bir özelliği de var. O da bu yılın Galaxy S9 serisi telefonlarındakinden bile daha iyi performans sergileyen ekranı.

Samsung’un OLED ekranları son birkaç yıldır büyük övgü topluyor. Şirket her bir yeni Galaxy S ve Note modeliyle birlikte çıtayı daha yükseğe taşıyor. Apple bile iPhone X ile birlikte ilk kez OLED ekran kullanırken Samsung Display’in kapısını çaldı. iPhone X, dünyadaki en iyi akıllı telefon ekranına sahipti ve hemen arkasından Galaxy S9 geliyordu.

Yukarıdaki sıralamayı yapanlar, DisplayMate’in konuyla ilgili uzmanlarıydı. Şimdi aynı uzmanlar Note 9’un 6.4 inç OLED ekranının, her zamanki ekran testlerinin sonucunda Samsung’un daha önceki ekranlarından daha iyi niteliklere sahip olduğunu söylüyor.

DisplayMate, Galaxy Note 9‘un şimdiye kadar laboratuvar ortamında test ettikleri ekranlar içinde, en yenilikçi ve yüksek performanslı akıllı telefon ekranı olduğunu söylüyor. Bu ekranın birçok yeni ekran performans rekorunu kırdığını ve ele geçirdiğini de ekliyor.

Galaxy Note 9’un ekranı rekorlar kırdı

Telefonun ekranı, “çok yüksek mutlak renk doğruluğu” gibi rekorları ele geçirdi. Görsel açıdan mükemmelden ayırt edilmesi imkansız renkler sunduğu; mevcut akıllı telefon, UHD TV, tablet, dizüstü bilgisayar ve bilgisayar monitörü ekranlarından daha yüksek bir renk doğruluğu barındırdığı söyleniyor.

Diğer rekorlar arasında; ekrandaki görsel içerikten bağımsız, en yüksek parlaklık değeri, renk doğruluğu ve yoğunluk skalaları bulunuyor. Aynı zamanda yüksek parlaklık modu da, 710 nit ile Note 8’den yüzde 27 daha yüksek seviyede ve bu alanda da rekor kırılıyor.

Sonuç olarak, eğer ekran kalitesi sizin için önemliyse, o hâlde Galaxy Note 9 satın alma listesinde ilk sırada yer almalı. Bununla birlikte 2018 model iPhone X ve 2019’un başlarında çıkacak Galaxy S10 ile birlikte ekran performansı konusunda çıtanın daha da yükseğe çıkması ve Note 9’un ekranının geride bırakılması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER