Teknoloji

Samsung Galaxy Note 9 ile ekran altı parmak izi okuyucusunu sunabilir

galaxy s8 galaxy note 9
Samsung Galaxy S8+

Samsung bu yılın başlarında çıkardığı Galaxy S8 akıllı telefonunda bazılarının pek de hoşuna gitmeyen bir tasarım kararı almıştı. Parmak izi okuyucusu arkaya, telefonun kamerasının hemen yanına yerleştirilmişti. KGI Securities’den gelen bir rapora göre, bu yerleşim bir süre hüküm sürmeye devam edecek gibi görüyor.

9to5Google sitesinin haberine göre, KGI’nin yeni raporunda Samsung’un parmak izi okuyucusunu, en azından şimdilik telefonun arkasında tutacağını yazıyor. Samsung, gelecek yıl çıkacak Galaxy S9’da da okuyucuyu telefonun arkasında tutacağını şimdiden belli ediyor. Bununla birlikte gelecek yıl bu zamanlarda görmeyi planladığımız Galaxy Note 9’da ise ekranın altına yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu teknolojisine geçiş yapmayı hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Samsung Galaxy S8+ İncelemesi

Bazılarının sinir bozucu bulduğu bu yerleşim, alıştıktan sonra pek fazla sorun yaratmıyor. Bununla birlikte Samsung’un da parmak izi okuyucusunu böyle sıra dışı bir noktaya yerleştirmek istemediğini biliyoruz. Önde ekrandan kalan yer bulunmuyor. Ekran altı parmak izi okuma teknolojisi de henüz olgunlaşmadı. Arkada ise pilin yerleşimi okuyucunun ergonomik bir noktaya yerleştirilmesini engelleyince, şimdi gördüğümüz biçimde bir durum ortaya çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Qualcomm Snapdragon Sense ID Apple’ın Touch ID’sinin en büyük rakibi olacak

Aslında bu biyometrik doğrulama yöntemiyle sorunu sadece Samsung yaşamıyor. Akıllı telefon üreticisi sınırları kenardan kenara yayılan ekranlara doğru ilerledikçe normalde önde yer alan kontrolleri veya düğmeleri kaldırmak ya da işlevlerini ekrana taşımak zorunda kalıyor. Apple’ın da gelecek nesil iPhone’u için ekran dahilinde bir parmak izi okuyucusu çözümü için çalıştığını biliyoruz. Ancak KGI analisti Ming-Chi Kuo, şirketin bunu bekleteceğini ve bunun yerine sanal bir tuş kullanacağını öne sürmüştü.

Sonuç olarak, KGI Samsung’un da ekran içi parmak izi okuyucusu teknolojisinde acele edeceğini düşünmüyor. İlgili raporda Galaxy S9’un güncellenmiş ve iyileştirilmiş iris tanıma teknolojisi ve çift kamerayla daha cazip hâle geleceği yazıyor. Bununla birlikte Samsung’un ekran altı optik parmak izi okuyucu çözümünü aceleyle geliştirip kendisini riske atmaya ihtiyacı olmadığı da ekleniyor.

İLGİLİ HABERLER