Manşetler

Samsung Galaxy Note 9 başkan DJ Koh’un elinde görüntülendi

samsung galaxy note 9 dj koh
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy note 9 dj koh

Galaxy Note 9’un resmi tanıtımına sayılı haftalar kala bu üst sınıf Android telefonuyla ilgili sızıntılar ve dedikodular epey artmaya başladı. Aslına bakarsanız, 9 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Unpacked etkinliğinde Samsung’a sürpriz niteliğinde fazla açıklama kalmadı. Geriye sadece telefonun fiziksel donanımını çıplak gözle görmenin zevki kalmışken, yeni sızan bir fotoğrafın, Samsung Electronics Mobil İletişim Birimi Başkanı DJ Koh’u bir medya etkinliğinde beklenen telefonu kullanırken gösterdiği ortaya çıktı.

Eğer yukarıdaki fotoğrafa yakından bakarsanız, Koh’un tuttuğu cihazın Note 8’inkinden farklı bir kamera yerleşimine sahip olduğunu göreceksiniz. Daha önce belirtildiği gibi, Samsung parmak izi okuyucusunu, daha rahat erişilmesi amacıyla kameraların altına taşıyor. Galaxy Note 9’da da selefine göre dikkat çeken en büyük değişiklik bu olacak gibi görünüyor.

Sızan fotoğraftan fazla detay anlaşılmıyor, ancak Koh’un telefonu kontrol etmek için S Pen kullandığı görülüyor. Şimdiye kadar ortaya çıkan bilgiler, güncellenmiş ekran kaleminin Bluetooth desteğine sahip olacağını, daha önceki S Pen kalem türlerinde var olmayan bazı yeni özellikleri kullanmayı mümkün kılacağını gösteriyor. İçerideki güncellenmiş bileşenler dışında, S Pen bu yılın Galaxy Note akıllı telefonunun en önemli yeniliği olacak gibi görünüyor.

Samsung Galaxy S9, 2018’in en iyi akıllı telefonlarından bir tanesi olarak gösteriliyor. Ancak bu telefonun satış rakamları Güney Koreli şirketin beklediği seviyelere çıkmadı. Eğer Galaxy Note 9 da selefine göre küçük bir adım niteliğini taşırsa, piyasanın Samsung’un beklediği reaksiyonu göstermesini beklemek fazla iyimserlik olur. Haberler Galaxy Note 9’un 6.3 inç OLED ekran, Exynos 9810 işlemci (bazı ülkelerde Snapdragon 845), 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, 12 megapiksel çift arka kamera, 4000 mAh kapasiteli pil ve Android 8.0 gibi özelliklere sahip olacağını işaret ediyor.

Samsung Galaxy Note 9, 9 Ağustosta New York şehrinde düzenlenecek bir Unpacked etkinliğinde tanıtılacak. Amiral gemisi telefonun 24 Ağustos’tan itibaren yurt dışında satışa sunulacağı belirtiliyor. Bu da Samsung’un telefonunu Apple’ın 2018 model iPhone’larından önce piyasaya sürmüş olacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER