Teknoloji

Samsung Galaxy Note 9’un Avrupa fiyatı sızdı

Samsung’un yakında beklenen Galaxy Note 9 Android telefonu bu yazın en fazla ilgi gören cihazlarından bir tanesi olacak. Bu sadece üst sınıf bir cihaz olmasından kaynaklanmayacak, aynı zamanda bu telefon fiyatıyla da epey konuşulacak.

Samsung Galaxy Note 9’un Avrupa fiyatıyla ilgili önemli bir ipucu ortaya çıktı. İtalya’dan gelen bir habere göre, Galaxy Note 9 bu ülkede 24 Ağustos itibarıyla piyasada olacak. Telefon için belirlenen fiyatlar ise 1000 avronun üstünden başlıyor.

Büyük ekranlı akıllı telefonun siyah, eflâtun ve mavi olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunulacak. Aynı zamanda 128 GB ve 512 GB’lık iki farklı depolama alanı seçeneği bulunacak. Sadece mavi renkli Galaxy Note 9’da sarı renkli S Pen seçeneği sunulacak. Bunu şimdiye kadar sızan fotoğraflardan anlıyoruz.

128 GB kapasiteli Galaxy Note 9’u satın almak isteyenlerin Avrupa’da 1029 avro ödemeleri gerekecek. 512 GB kapasiteli versiyonu ise 1279 avrodan satılacak. Haberde Samsung’un Galaxy Note 9’un peşin satış fiyatını artıracağı, bu fiyatların İtalya’daki en düşük fiyatlar olacağı söyleniyor.

Samsung Galaxy Note 8 Avrupa’da 1000 avronun hemen altında bir fiyattan satışa sunulmuştu. Note 9 ise bu eşiğin bir 30 avro kadar üzerinde olacağı görünüyor. 512 GB kapasiteli model daha da pahalı olacak. Note 8 şu anda Türkiye’de 5499 TL’lik fiyat etiketiyle satılıyor. Tüm bu gelişmelerin ışığında Galaxy Note 9’un Türkiye başlangıç fiyatının 6000 TL’nin üstünde olmasını beklemek pek yanlış olmayacaktır.

İyi haber, Samsung tüm yetkili satıcılara Galaxy Note 9’u çeşitli indirimler ve fırsatlarla satma izni verecek. Bu durumda sözü edilen fiyatlardan daha düşük maliyetlerle Galaxy Note 9’a sahip olmanız mümkün olabilir.

Siyah renkli Galaxy Note 9 sızdı

Daha önce Galaxy Note 9’un mavi, kahverengi, eflâtun renk seçeneklerini görmüştük. Şimdi de favorilerimizden olacak versiyonu, siyah renkli modeli görüyoruz.

Daha önceki Galaxy Note 8, S9, S9+ modellerinde olduğu gibi, tamamen siyah renkli gövdeye siyah renkli S Pen de eşlik ediyor. Sadece mavi renkli versiyonda S Pen sarı renkle gelecek gibi görünüyor. Bu durumda ülkemizde bu renk seçeneği özellikle Fenerbahçeli taraftarların gözdesi olabilir.

Note 9’un 6.38 inç AMOLED ekran, 128 GB dahili hafıza, çift arka kamera, en yeni Exynos işlemci, 4000 mAh kapasiteli pil gibi özelliklerle gelecek ayın sonlarına doğru satışa çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER