Teknoloji

Samsung Galaxy Note 9 için 512 GB depolama alanı seçeneği sunacak

samsung galaxy note 8

samsung galaxy note 9Samsung Galaxy Note 9 ile ilgili dedikodular, akıllı telefon resmen tanıtılana kadar kesilmeyecek gibi görünüyor. Bu dedikodular akıllı telefonundan tasarımından teknik kadrosuna kadar uzanıyor. Son iddiaların merkezinde ise cihazın dahili depolama alanı bulunuyor.

Galaxy Note 9 için sunulacak dahili depolama alanı seçenekleri arasında 512 GB’nin de yer alacağı söyleniyor. Ancak bu seçeneğin tüm ülkelerde sunulmayacağı iddia ediliyor. 512 GB depolama alanına sahip modelin sadece Güney Kore ve Çin’de satışa sunulacağı konuşuluyor.

Galaxy Note 9’un ABD dışındaki ülkelerde satışa sunulacak versiyonunun kalbinde Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 9810 Octa yonga setinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu yonga setine 6 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pilin sağlaması ve cihazın kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemi ve Samsung Experience kullanıcı arayüzüyle çıkması öngörülüyor. Kamera konusunda ise cihazın arkasında çift lensli bir kurulumun bulunacağı ve bu lenslerden birinin telefoto olacağı belirtilirken, cihazın önünde de 8 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın olacağı söyleniyor.

Galaxy Note 9’un tasarım bakımından selefi Galaxy Note 8 ile benzer bir yapıda olması fazlasıyla muhtemel görünüyor. Alüminyum çerçeveli telefonda ses kontrol ve güç tuşlarının yanı sıra Bixby tuşunu da barındıran Note 8’den farklı olarak Note 9’da özel bir deklanşör tuşunun da bulunacağı iddia ediliyor.

Samsung Galaxy Note 9 tanıtımı konusunda ortada kesin bir tarih bulunmasa da, cihazın 9 Ağustos’ta New York’ta düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER