Teknoloji

Samsung Galaxy Note 9 4000 mAh kapasiteli pille gelecek

samsung galaxy note 9
Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 9 ile ilgili dedikodu ve söylentiler son zamanlarda gündemde yoğun biçimde yer buluyor. Kısa bir süre önce akıllı telefonda dikey yerine yatay bir arka kamera modülünün kullanılacağına dair somut sızıntılar ortaya çıkmıştı. Ünlü duyumcu IceUniverse tarafından ortaya atılan yeni bir iddia ise telefonun pil kapasitesini ilgilendiriyor. Cihazda 4000 mAh kapasiteli bir pilin kullanılacağı söyleniyor.

Daha önceki dedikodularda Note 9’un 3850 ya da 4000 mAh kapasiteli bir pil ile birlikte gelebileceği belirtilmişti. Ancak Ice Universe tarafından yapılan paylaşım, şirketin bu konuda nihai kararını verdiğini düşündürüyor. Eğer bu iddia doğru çıkarsa, Note 9 pil kapasitesi bakımından selefi Note 8’e karşı hatırı sayılır bir üstünlük sağlamış olacak. Geçtiğimiz yılın ağustos ayında tanıtılan Note 8’de 3300 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

Galaxy Note 9’da 4000 mAh kapasiteli pilin 6.4 inç büyüklüğündeki ekranın ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlaması bekleniyor. Samsung’un telefonun diğer bileşenleri konusunda ise Galaxy S9+’takine benzer bir formül uygulayacağı söyleniyor. Telefonun ABD’de satılacak versiyonunda Qualcomm Snapdragon 845, diğer ülkelerde satılacak versiyonunda ise Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 9810 yonga setinin kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yonga setlerine 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği söylense de, 64 ve 256 GB dahili depolama alanı seçenekleri de ihtimaller arasında sayılıyor. Telefonun kutusundan Android 8.1 Oreo ile çıkması, ancak kısa süre içinde Android P güncellemesini alması bekleniyor.

Samsung’un telefonun arkasında biri değişken diyafram genişliğine sahip, diğeri ise telefoto bir lensten oluşan çift lensli bir kamera modülüne yer vereceği konuşuluyor. Telefonun önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın yer alacağı söyleniyor.

Samsung Galaxy Note 9, büyük ihtimalle ağustos ayının başlarında resmiyet kazanacak. Konuşulan tarihler 2 ve 9 Ağustos olsa da, henüz ortada tarih konusunda somut bir ipucu bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER