Manşetler

Samsung Galaxy Note 8.0 resmiyet kazandı

Samsung yarın Barselona’da başlayacak 2013 Mobil Dünya Kongresi’nden hemen önce beklenen tableti Galaxy Note 8.0’ı tanıttı. 8 inç’lik, 1280 x 800 TFT dokunmatik ekrana sahip olan bu tablette 1.9 GHz’lik Cortex-A9 tabanlı dört çekirdekli işlemci, 2 GB RAM, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, 5 megapiksel arka kamera, 1.3 megapiksel ön kamera, HSPA+, 32 GB dahili bellek ve 4600 mAh kapasiteli batarya gibi teknik özellikler bulunuyor.

samsung-galaxy-note-8-0-1-240213

Diğer Galaxy Note cihazlarında olduğu gibi Galaxy Note 8.0 ile birlikte S Pen kapasitif kalem de geliyor. S Pen yuvasından çıkarıldığında kullanıcı arayüzü onunla gezinmeye uygun olacak şekilde uyarlanıyor. Havadan Görüntüleme olarak Türkçeleştirebileceğimiz Air View özelliği yardımıyla video, elektronik posta iletisi veya fotoğrafların ön izlemesini dosyayı veya uygulamayı açmadan görüntülemek mümkün oluyor. WACOM teknolojisini kullanan S Pen kapasitif kalem Galaxy Note 8.0’ın fiziksel menü ve geri tuşlarını kontrol etmeye de imkan sağlıyor. Yani daha önce sadece parmakla dokunmaya tepki veren ekran altındaki kapasitif dokunmatik fiziksel tuşlar artık S Pen ile de kullanılabiliyor.

Samsung, Galaxy Note 8.0’ın fiyatını açıklamadı, ancak ürünün yılın ikinci çeyreğinde geleceğini kaydetti. Tabletin hem sadece Wi-Fi hem de Wi-Fi+3G modeli satılacak. İkinci türevde HSPA+ bağlantı desteğinin yanı sıra telefonla görüşme imkanı da bulunacak. Samsung’un geçmişte 3G destekli tabletlerini Türkiye’de telefonla görüşme özelliği olmadan sattığını biliyoruz. Belki aynı durum Galaxy Note 8.0 için de tekrarlanabilir.

samsung-galaxy-note-8-0-4-240213

Samsung da HTC’nin yolunu izlemiş ve 8 inç’lik tablete bir kızılötesi port eklemiş. Bu port yardımıyla Samsung’un Smart Remote uygulamasını kullanmak ve tabletle her türlü TV veya diğer elektronik eşyayı kontrol etmek mümkün olacak. Ayrıca TV programlarının görüntülenmesi için bir rehber program da belirli ülkelerde sunulacak.

Galaxy Note 8.0 için özel bir okuma modunun da duyurusu yapıldı. Bu mod elektronik kitapları özel bir çözünürlüğe göre optimize ediyor, böylelikle gözlerin zorlanmaması sağlanıyor. Sosyal medya ve haber tabanlı okuma uygulaması Flipboard da önceden yüklü olarak Galaxy Note 8.0’da yer alacak. Galaxy Note 8.0 Android 4.2.1 ile yüklü gelecek ve tabii ki özelleştirilmiş TouchWiz kullanıcı arayüzü de cihazda yer alacak.

Samsung, Galaxy Note 8.0 ile birlikte iPad mini, Kindle Fire ve diğer 7 ila 8 inç arasında ekran sahibi Android tabletlerle rekabet edecek. Ayrıca Galaxy Note serisi içinde de Galaxy Note II ve Galaxy Note 10.1 arasındaki boşluk yeni bir ürünle doldurulmuş oldu.

Galeri: Samsung Galaxy Note 8.0
[nggallery id=1195]

İlgili >> Samsung Tomorrow

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER