Manşetler

Samsung Galaxy Note 8.0 da Türkiye’ye geliyor

Samsung’un geçtiğimiz şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkardığı Samsung Galaxy Note 8.0 da Galaxy S4 World Tour kapsamında İstanbul’a gelen bir diğer cihaz oldu. 8 inç ekranıyla Galaxy Note serisine yeni bir görsel deneyim getiren Samsung Galaxy Note 8.0’da da başrolde S Pen kapasitif kalem yer alıyor.

samsung-galaxy-note-8-0-240413

8 inç, 1280 x 800 ekran, 1.6 GHz dört çekirdekli işlemci ve 2 GB RAM gibi güçlü olarak nitelendirilebilecek teknik özelliklere sahip olan Samsung Galaxy Note 8.0 cebe sığan boyutlarıyla dikkat çekiyor. Galaxy S4 ve Galaxy Note II gibi Samsung cihazlarının tasarımına benzer bir tasarıma sahip olan bu cihaz not tutmanın yanı sıra kitap okumak için de ideal görünüyor. Kitap okuma modu da bu cihazda kitap okuma deneyimini daha da artırıyor, aynı zamanda okunan e-kitapların üzerine kalemle notlar almayı sağlıyor.

Galaxy Note 8.0’da da çoklu ekran işlevi önemli bir yer tutuyor. Bu sayede diğer Galaxy Note cihazlarında olduğu gibi ekranı ikiye bölüp aynı anda farklı uygulamaları çalıştırmak mümkün oluyor. Android 4.1 Jelly Bean ile çalışan, aynı zamanda TouchWiz kulanıcı arayüzüne sahip olan bu telefon 7.95 mm’lik kalınlığı ve 338 gr. ağırlığıyla da kolay taşınabilirlik sunuyor.

Galaxy Note 8.0’ın Türkiye’de ne zaman piyasaya çıkacağı ve ne kadara satılacağı konusunda basın toplantısı sırasında net bir bilgi verilmedi. Daha somut bilgilere ulaşmamız hâlinde bu yazıyı güncelleyeceğiz. Ayrıca Galaxy Note 8.0 ile ilgili izlenimlerimizi de gün içinde bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER