Manşetler

Samsung Galaxy Note 8.0 Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S4 World Tour etkinliğinin kahramanı bu haftasonu Türkiye’de de piyasaya çıkacak olan Galaxy S4’tü. Ancak Samsung Türkiye bir sürpriz yapmış ve Galaxy Note 8.0’ı da toplantıya getirmişti. Her ne kadar tabletin kesin piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı gibi bilgiler paylaşılmasa da, tableti kendi gözlerimizle görme ve deneyimleme fırsatı bulduk. Galaxy Note ailesinin en son üyesiyle ilgili elde ettiğimiz ilk izlenimler için yazının devamına bekliyoruz.

samsung-galaxy-note-8-0-on-inceleme-00001

7 ila 8 inç arasında ekrana sahip olan tabletler arasında rekabet giderek kızışıyor. Samsung bu segmentte Galaxy Tab 2 7.0 ile rekabet ediyordu. Bu yılın ilerleyen zamanlarında da Galaxy Tab 3 ile birlikte bu segmente yeni bir eklenti yapılması bekleniyor. Ancak bunun öncesinde Güney Koreli şirket iddialı olduğu serisi Galaxy Note ile rekabete daha farklı bir heyecan kazandırmayı tercih etti. Diğer küçük ekranlı tabletler gibi Samsung Galaxy Note 8.0 da dikey olarak kullanıma uygun şekilde geliyor. Yani ön kamera, fiziksel navigasyon tuşu, sensörler ve Samsung logosu ekranın kısa kenarlarının etrafına yerleştirilmiş.

Video: Samsung Galaxy Note 8.0 Ön İnceleme

Samsung Galaxy Note 8.0, adından da anlaşılacağı üzere, 8 inç’lik bir ekran barındırıyor. 1280 x 800 piksel çözünürlüklü TFT ekranın parlaklık açısından tatmin edici olduğunu görüyoruz. Görüş açıları da, her ne kadar giderek yandan bakıldığında renklerde değişim gözlense de, çok düşük sayılmaz. Tabii ki, bu tabletin başrolünde de S Pen kapasitif kalem bulunuyor. Tabletin sağ alt köşesinde yer alan yuvasında gizlenen S Pen, Samsung Galaxy Note 8.0’in A6 boyutlarında bir ajandayı andıran boyutlarıyla birleşince, ortaya gerçek bir not defteri-kalem deneyimi çıkıyor. Üstelik Samsung Galaxy Note 8.0’da yer alan “palm rejection” teknolojisi sayesinde yazı yazarken veya çizim yazarken tıpkı normal bir deftere yazarken olduğu gibi avuç içinizi ekrana dayayıp oradan destek olabiliyorsunuz. Bu da gerçekten yazı yazmanın tadını daha çok almayı sağlıyor.

samsung-galaxy-note-8-0-on-inceleme-00006

Samsung Galaxy Note 8.0’da gelen S Not uygulaması da diğer Galaxy Note ürünlerinde olduğu gibi çalışıyor. Ayrıca 8 inç’lik bu tablet elektronik kitap okumak için de ideal. Daha önceki Samsung Galaxy telefonlarında gördüğümüz Akıllı Bekleme özelliği burada çok işlevsel bir hâle geliyor ve siz ekrana baktığınız sürece parlaklığı kısmıyor. Siz kitap okumayı bıraktığınızda ekran da bir süre sonra kendiliğinden kararıyor. Not alma ve çizim yapmanın güzelliği e-kitap uygulamasında da ortaya çıkıyor. Tıpkı normal bir kitapta bir şeylerin altını çizer gibi Galaxy Note 8.0’da okuduğunuz bir kitapta da aynı şeyi yapabilirsiniz.

samsung-galaxy-note-8-0-on-inceleme-00018

Samsung Galaxy Note 8.0’da yer alan 1.4 GHz dört çekirdekli işlemci ve 2 GB RAM tabletin düzgün bir performans sunmasını sağlıyor. Galaxy Note 8.0’in ekranında, biri Popup Play ile oynatılan video olmak üzere üç farklı uygulamayı aynı anda çalıştırmak mümkün. Ekranın sol kenarından beliren hızlı erişim çubuğu da sık kullandığınız uygulamalara kısa yoldan erişmenizi sağlıyor.

Samsung Galaxy Note 8.0’ın sahip olduğu 7.95 mm’lik kalınlık, onun elde rahatlıkla tutulmasına yardımcı oluyor. Tasarım açısından Galaxy Note II, Galaxy S4 gibi daha küçük Samsung cihazlarını andıran Galaxy Note 8.0’ın kasası da plastikten yapılmış. Arkada yer alan 5 megapiksel kameraya önde de 1.3 megapiksellik ikinci kamera eşlik ediyor.

samsung-galaxy-note-8-0-on-inceleme-00014

Kapasitif kalemle ekranda not alma ve çizim yapma Galaxy Note 8.0’ı biraz daha çekici kılıyor. iPad ile Galaxy Note 10.1’i karşılaştıran kişi sayısı çok fazla oluyor. Buna bir de Galaxy Note 8.0 ile iPad mini’yi karşılaştıran ve hangisini satın alacağına karar veremeyenler eklenirse, hiç şaşırmayın.

Galeri: Samsung Galaxy Note 8.0 Ön İnceleme
[nggallery id=1228]

İLGİLİ HABERLER