Manşetler

Samsung Galaxy Note 7’nin hazırlığını mı yapıyor?

Yedi inç veya civarı büyüklükte ekrana sahip tabletler tekrar popüler hâle gelirken, Samsung’un da Galaxy Note cihaz serisine bu tarz bir ürün eklemeye hazırlandığı belirtiliyor. Galaxy Note 7 adını taşıdığı iddia edilen bu ürünün GT-N5100 ve GT-N5110 kod adlı iki farklı versiyona ait detaylar DLNA Birliği kayıtlarında görüldü. GT-N takısının Galaxy Note II ve Galaxy Note 10.1 cihazlarında da kullanılmış olması bu cihazların Galaxy Note ailesine mensup olduğu iddialarını güçlendiriyor.

Bu gizemli Samsung cihazlarına ait olan belgelerin fazla aydınlatıcı olduğu söylenemez. Ancak AndroidSlash stesine göre GT-N5100 ve N5110 ile temsil edilen cihazlar 7 inç’lik ekrana sahip olacak Galaxy Note 7’i temsil ediyor. Böylelikle Samsung’un da iPad mini ve Nexus 7’ye rakip olacak güçlü bir ürünü ortaya çıkmış olacak.

İlginçtir ki, GT-5100 Wi-Fi Birliği sertifika programını da geçmişti. Ne var ki, söz konusu cihaz kodları olduğunda sertifikaların tutarsızlık içerdiği görülüyor. Google’ın önbelleğine aldığı kopyaya göre GT-5100 için “Wi-Fi veya diğer” tanımı kullanılıyor, bu ürünün Wi-Fi a/b/g/n (2.4 / 5 GHz) desteği ve WiFi Direct özelliği sunduğu belirtiliyor. Ne var ki, sertifikanın birliğin web sitesinde yer alan versiyonunda GT-T8025 gibi farklı bir kodlama kullanılıyor. Bu karışıklığı bir kenara bırakırsak ortaya çıkan iki tabletin sadece Wi-Fi ve Wi-Fi+Hücresel gibi iki farklı versiyonu temsil ettiğini söyleyebiliriz.

İlgili >> Android Slash

İLGİLİ HABERLER