Manşetler

Samsung Galaxy Note 7 üretimini durdurmaya hazırlanıyor

galaxy note 7 pil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy note 7Samsung, yenilenen modellerin de alev aldığına dair haberlerin çıkmasının ardından Galaxy Note 7 üretimini durdurmayı planlıyor. Güney Kore merkezli Yonhap’ın haberine göre, söz konusu durdurma kararı geçici olacak. Güney Koreli şirket, tedarikçilerinden birinde çalışan isimsiz bir kaynağa dayandırılan bu haber konusunda henüz resmi bir yorumda bulunmadı. Ancak ABD’de AT&T ve T-Mobile’ın da aralarında bulunduğu bazı operatörler, devam eden soruşturmalar sonlanana kadar yeni Samsung Galaxy Note 7 modellerini satmayacaklarını daha önce açıklamışlardı.

Yenilenen Galaxy Note 7 modellerine dair endişeler, telefonun geçtiğimiz hafta bir uçakta alev almasının ardından başlamıştı. Bunun ardından başka vakaların yaşandığına dair iddialar da gündeme gelmişti. Listeye son olarak da 13 yaşındaki bir kızın elinde alev alan yenilenmiş Galaxy Note 7 eklenmişti.

Samsung, ağustos ayının başında tanıttığı ve aynı ay içinde piyasaya sürdüğü Note 7’nin satışlarını eylül ayının başında durdurmuştu. Sattığı telefonları da geri çağıran şirket, kullanıcılarına batarya probleminin yaşanmadığını belirttiği yeni cihazlar dağıtmaya başlamıştı. Akıllı telefonun yeni serisinin genel satışa çıktığı ilk ülke ise anavatanı Güney Kore olmuştu. Son bir haftada gündeme gelen yeni vakaların ardından akıllı telefon için ikinci bir satış durdurma ve geri çağırma kararının gelmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Samsung Galaxy Note 7 konusundaki resmi karar açıklanmadı

Güney Koreli şirketin konuya ilişkin nihai kararı henüz bilinmiyor. Ancak Bloomberg ve The Wall Street Journal da Samsung’un üretimi durduracağını öne sürüyor.

İLGİLİ HABERLER