Manşetler

Samsung Galaxy Note 7’deki sorunlara ilişkin detayları önümüzdeki haftalarda paylaşacak

galaxy note 7 pil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy note 7Samsung için sonbaharın oldukça hareketli geçtiği rahatlıkla söylenebilir. Geçtiğimiz ayın başında Galaxy Note 7’yi geri çağıran şirket, sorunların çözülemediğinin anlaşılmasıyla birlikte Note 7’nin önce satışını sonra da üretimini durdurmuştu. Ağustos ayının başında tanıtılan Note 7’nin ömrü oldukça kısa olsa da, Samsung’un yaşananları unutturmak ve marka imajını yeniden tesis etmek için oldukça uzun bir zamana ihtiyacı olacak gibi görünüyor.

Cihazın iade ve geri çağırma sürecini işletmeye koyulan Samsung, akıllı telefonların kapalıyken bile alev almalarına ve patlamalarına yol açan sebebi şu an için bulabilmiş değil. Etrafta bu konuya ilişkin çok sayıda teorinin dolaşması nedeniyle bir açıklama yapan Güney Koreli şirket, gerekli incelemelerin sürdüğünü hatırlattı. Samsung incelemelerin sonucunun yakında kamuoyuyla paylaşılacağının da altını çizdi.

Yeni seri Samsung Galaxy Note 7 modellerinde, başka bir tedarikçiden temin edilen bataryaların kullanıldığı vurgulandı. Mevcut bulgularla yorum yapmak için erken olduğu da belirtildi. Samsung böylelikle son birkaç gündür ortada dolaşan teorilerin spekülasyondan ibaret olduğu mesajını verdi. Ancak söz konusu iddiaların bir kısmının kaynağının isimsiz Samsung çalışanları olduğunu belirtmekte fayda var.

Samsung Galaxy Note 7 özel kutularla geri gönderiliyor

Galaxy Note 7’nin Samsung bilançolarına etkisinin ilk işaretleri kâr beklentisinin aşağıya çekilmesiyle görülmüştü. Akıllı telefonun geri çağırma sürecinin de Samsung için maliyetli olacağı, hazırlanan özel kutulara bakıldığında rahatlıkla anlaşılıyor. Bütün bu yaşananlara neyin sebep olduğunu öğrenmek içinse biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER