Manşetler

Samsung Galaxy Note 7 satışlarını resmen durdurdu, kullanıcılarına telefonu kapatmalarını tavsiye etti

galaxy note 7

samsung galaxy note 7Samsung Galaxy Note 7 için ikinci denemede de işler pek yolunda gitmişe benzemiyor. Güney Koreli şirket tarafından yapılan açıklamada tüm küresel iş ortaklarından Note 7 satışlarını ve değişimlerini durdurmaları istendi. Şirket, bu kararın daha detaylı incelemeler gerçekleşene kadar yürürlükte olacağını belirtti.

Söz konusu karar hem orijinal hem de değişim sonrasında kullanıcılara dağıtılan Note 7’leri kapsıyor. Yapılan açıklama, Samsung’un dünyanın farklı ülkelerindeki tüketici güvenliği organizasyonlarıyla müzakere ederek Galaxy Note 7 üretimini durdurma kararı aldığı haberiyle örtüşüyor.

Samsung ABD’de problemin çözümü için ABD Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu (CPSC) ile birlikte çalışıyor. Şirketten yapılan açıklamada kullanıcıların telefonu kapatmaları gerektiği belirtilirken, mevcut çözüm önerilerinden faydalanabilecekleri de hatırlatılıyor. Söz konusu çözüm önerileri arasında telefonu iade edip parayı geri almak da bulunuyor.

Samsung Galaxy Note 7 yeni seride de sorunundan kurtulamadı

Samsung Galaxy Note 7 satışları geçtiğimiz ayın başında durdurulmuş, değişim programını hayata geçiren şirket, “güvenli” olarak nitelediği telefonları program kapsamında sunmaya başlamıştı. Ancak söz konusu güvenli telefonlarda da benzer ısınma ve yanma problemlerinin görülmesi ve büyük boyutlu sıkıntıların eşiğinden dönülmesi, Samsung’a başka bir yol bırakmamışa benziyor. İlk olarak geçtiğimiz hafta bir Galaxy Note 7’nin uçak yolculuğu öncesinde alev almasıyla başlayan yeni kriz, bu listeye başka olayların da eklenmesiyle iyiden iyiye büyümüştü. Bu olayların sonuncusunda Samsung Galaxy Note 7, 13 yaşındaki bir kızın elinde yanmaya başlamıştı. Şirketin anavatanı Güney Kore’de ise bir Galaxy Note 7’nin bir Burger King restoranında patladığı belirtilmişti. Söz konusu olaydaki telefonun eski mi yoksa yeni seri mi olduğu bilinmiyor. Ancak Samsung’un tüm Note 7 sahiplerine yaptığı “Telefonunuzu kapatın ve kullanmayı bırakın” tavsiyesi, artık işin bu boyutunun pek de öneminin kalmadığını gösteriyor.

Galaxy Note 7 ilk etapta oldukça iyi yorumlar alsa da, yaşananlar tam güvenliği sağlamak için cihazı kullanmayı bırakmak dışında kesin bir çözüm sunmuyor. Note 7’nin yolculuğunun bundan sonra nasıl bir seyir izleyeceğini görmek için ise biraz daha beklemek gerekiyor. Bütün bu yaşananların Samsung’un imajına ciddi zarar verdiğini söylemek ise pek zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER