Manşetler

Samsung Galaxy Note 7: 5.7 inç kavisli ekran, iris tarayıcısı ve dahası

galaxy note 7

galaxy note 7Haftalar boyunca bu sayfalarda yer verdiğimiz Galaxy Note 7 sızıntıları ve dedikodularının sonucunda yepyeni Galaxy Note amiral gemisi telefonu Samsung Galaxy Note 7 ile tanıştık.

Samsung beş yıl önce, 2011 yılında Galaxy Note’u tanıttığında, bir akıllı telefonun ortalama ekran büyüklüğü 4 inç civarındaydı. Note’un 5.3 inç ekranı çok büyük ve kullanılması zor gibi görünüyordu. Halbuki şu anda geldiğimiz noktada o zamanın Galaxy Note’unun ekranının standartlar dahilinde kaldığını görüyoruz. Bu açıdan Galaxy Note 7’nin 5.7 inç ekranını da makul karşılayabiliriz. Üstelik bu ekran ince ekran çerçevesi ve iki tarafı kavisli yapısıyla oldukça pratik bir kullanım sunuyor gibi görünüyor.

5.7 inç Super AMOLED ekran yine 1440 x 2560 piksel çözünürlüğe sahip. Bu da 518 ppi’lik bir piksel yoğunluğuna karşılık düşüyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi, telefon dar ekran çerçevesi ve buna ek olarak ince profiliyle oldukça kompakt görünüyor. S7 edge gibi kavisli kenar ekranlarına sahip olan ve bu sayede profili inceltilen telefon, selefi Note 5’ten 2.2 mm. kadar daha ince bir kenar çerçeve profiline sahip olmasıyla da dikkat çekiyor.

Galaxy Note 7’nin her iki tarafı kavisli olan ekranı dışında başka özellikleri de benziyor. Her iki telefonda da aynı işlemciler (Türkiye için Exynos) ve 4 GB RAM bulunuyor. IP68 sertifikalı suya dayanıklılık özelliği ve toza karşı koruma da bu telefonun özellikleri arasında yer alıyor. Bu sayede Note 7 ile su altında fotoğraflar ve videolar çekebilirsiniz. 64 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, hızlı şarj ve kablosuz şarj özellikli 3500 mAh kapasiteli pil ve “Edge UX” olarak adlandırılan kenar ekranı kısayolları ve bileşenleri Note 7’de de mevcut. Ayrıca S7 edge’in arkasındaki 12 megapiksel, f/1.7 diyafram açıklıklı ve optik görüntü sabitleme özellikli kamera da Note 7’de bulunuyor.

galaxy note 7Bu arada Galaxy Note 7, USB-C üzerinden şarj olan ilk Note telefonu ve ayrıca HDR10 video oynatma özelliğine sahip ilk Galaxy cihazı. Bir başka önemli özelliği de iris tarayıcı sisteminin bulunması. Böylelikle Note 7’nin ekran kilidini sadece telefona bakarak açabilirsiniz. Ayrıca klasörleri ve dosyalarınızı iris veya parmak izi taramasıyla koruyabilirsiniz.

S Pen kapasitif ekran kalemi de Note 7’nin vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Kalemi kullanarak metinleri büyütebilir veya başka dillere çevirebilir, bir videoyu, DRM korumalı olmadığı takdirde sadece birkaç tıklatmayla GIF animasyonlara dönüştürebilirsiniz. Samsung Notes adlı uygulama da seleflerinin sunduğu işlevleri birleştirip üstüne biraz dahasını ekleyerek sunuyor. Samsung, S Pen ekran kaleminin daha doğal bir yazı yazma deneyimi sunması için kalem üzerinden bazı değişiklikler ve düzenlemeler yapmış. İnce ucu sayesinde Note 7 ile sanki 0.7 mm uçlu tükenmez kalemle yazıyormuş hissi elde edebilirsiniz. Üstelik ekran kalemini su altında kullanmak da mümkün oluyor.

galaxy note 7Daha önceki amiral Galaxy amiral gemisi telefonları gibi, Note 7 de sağlam bir VR deneyimi vadediyor. Yenilenen Gear VR başlığı USB-C bağlantısına sahip ve böylelikle Note 7 ile bağlantı kuruyor. Samsung, Galaxy Note 7 ile birlikte 100 dolarlık fiyat etiketine sahip yeni Gear VR başlığını da duyurdu. Bu yeni başlık, kutusunda bulunan microUSB adaptörü sayesinde daha eski Galaxy telefonlarıyla da çalışacak.

Galaxy Note 7’de Android 6.0 Marshmallow yüklü olarak geliyor. Samsung, bu telefonun gelecekte Android 7.0 Nougat güncellemesi alacağını şimdiden garanti ediyor.

Galaxy Note 7, 19 Ağustos tarihinden itibaren; altın platin, gümüş titanyum ve siyah oniks renk seçenekleriyle dünya çapında satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER