Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7 iFixit tarafından parçalarına ayrıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy note 7 ifixitAkıllı telefonları parçalarına ayırarak bileşenlerini inceleyen ve tamir edilebilirliklerini notlandıran iFixit, rutin işlemini Samsung’un yeni akıllı telefonuna da uyguladı. 2 Ağustosta tanıtılan Galaxy Note 7’yi parçalarına ayıran ekip, cihazı su geçirmez kılan mühürlü bileşeni ortaya çıkardı.

Galaxy Note 7, 1.5 metre derinlikte 30 dakika boyunca su altında kalabiliyor. Parçalara ayırma işlemi, telefonun kulaklık jakının mühürlü bir conta ile korunduğunu gösteriyor. Hoparlörde de su geçirmezlik için birkaç katman malzeme kullandığı belirtiliyor. S Pen’in yerleştirildiği çemberde de yoğun miktarda yapıştırıcı kullanılmış olması dikkat çekiyor.

iFixit’in parçalara ayırma işlemi, Galaxy Note 7’ye dair bazı bilinmeyenleri de gün yüzüne çıkarıyor. Akıllı telefonun daha önce S7 ve S7 edge’de kullanılan ana kamera, flaş bellek ve jiroskopu da barındırdığı görülüyor. Cihazdaki üçüncü kamera ise iris tarayıcısı olarak kullanılıyor. Pil performansı konusunda Galaxy Note 7, S7 edge’in biraz gerisinde olarak nitelense de, aradaki farkın çok küçük olduğuna dikkat çekiliyor. Galaxy Note 7’nin bataryasının iPhone 6s Plus’ın bataryasından ise kayda değer ölçüde daha iyi olduğunun altı çiziliyor.

S Pen’i de inceleyen iFixit, kalemin hem Apple Pencil’den hem de Microsoft’un Surface Pen’inden daha hassas olduğunu belirtti.

Samsung Galaxy Note 7 iFixit testinden düşük bir tamir edilebilirlik puanı aldı

Modüler bileşenleri, Galaxy Note 7’nin iFixit testinden düşük sayılabilecek bir tamir edilebilirlik puanıyla ayrılmasına neden oldu. Ancak iFixit telefonun kendisine yönelik beklentileri karşıladığını belirtmeyi ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER