Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7 geri çağrılsa da, herkes kullanmaya devam ediyor

samsung galaxy note 7

samsung galaxy note 7Samsung Galaxy Note 7’nin patlama riskine karşın geri çağrılacağının duyurulmasının üzerinden yaklaşık iki hafta geçti. Bu süre zarfında Samsung Türkiye’den de kullanıcılarına cihazlarını hemen kapatmaları ve değişim programına katılmaları şeklinde bir açıklama geldi. Ne var ki, sahipleri bu cihazı eskiden olduğu gibi kullanmaya devam ediyor.

Mobil analiz ve ölçüm şirketi Apteligent’in elde ettiği verilere göre, Note 7’nin mevcut kullanıcıları arasındaki kullanım oranı geri çağırma duyurusunun yapıldığı günden bu yana hemen aynı çizgide seyrediyor.

Görünüşe göre, patlayan piller bile kullanıcılarını akıllı telefonlardan uzaklaştırmıyor. Bununla birlikte Samsung’un süreç boyunca izlemekte olduğu tutumun da kullanıcıların mevcut telefonlarını kullanmaya devam etmesine neden olduğu söyleniyor. Kabul etmek gerekir ki, Samsung’un geri çağırma kararı cesur bir karar ve kolay yönetilebilir bir süreç değil. Söz konusu olan 2.5 milyon akıllı telefonun değişimi, ancak Güney Koreli şirket kullanıcılarına eksik veya kafa karıştırıcı bilgiler vermekle, eleştiriliyor. Ne var ki, Türkiye’deki duruma baktığımızda Samsung’un biraz daha açık davrandığını ve süreçle ilgili olarak, yayınladığı detaylı soru cevap sayfasıyla kafalarda soru işareti bırakmamaya çalıştığını söyleyebiliriz.

samsung galaxy note 7Bu arada Samsung, ana vatanı Güney Kore’de Note 7’lerini geri getirmek istemeyenlerin cihazları için bir yazılım güncellemesi yayınladı. Bu güncelleme Note 7’nin pilinin şarj seviyesini yüzde 60 ile sınırlıyor. Yara bandı niteliğindeki bu yazılım güncellemesi henüz diğer ülkelerdeki telefonlara dağıtılmıyor. Dağıtılıp dağıtılmayacağı da bilinmiyor.

Her ne olursa olsun, son zamanlarda Note 7 ile ilgili olarak haberleştirilen vakalar ve Samsung’dan en son gelen önemli tavsiye, kullanıcılar için durumun ciddi olduğunu ve mevcut Note 7’lerinin bir an önce geri getirilmesinin büyük önem taşıdığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER