Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7 güncellemesi pil ikonunu yeşile çeviriyor

samsung galaxy note 7

samsung galaxy note 7Samsung Galaxy Note 7’lerin aşırı ısınma ve patlama sorununa çare olmasa da, kullanıcıları durumdan haberdar eden ve onları Galaxy Note 7 iadesi ve değişimi için uyaran bir yazılım güncellemesi yayınladı.

Hem problemli modellere hem de düzeltilmiş, yeni modellere dağıtılan yazılım güncellemesi ile birlikte yeni modellere, sorunsuz olduklarını belirtecek bir işaret olan yeşil renkli yeni batarya ikonu ekleniyor. Daha eski, sorunlu olarak nitelendirilen partideki ürünler için de, sahiplere telefonlarını kapatmaları ve mümkün olan ilk fırsatta değiştirmeleri şeklinde tavsiyede bulunan uyarılar gösteren bir düzeltme getiriliyor.

Aslında Google’ın Android tasarım yönergelerinde durum çubuğundaki pil göstergesi, sinyal durumu gibi ikonların beyaz veya monokrom olmasını gerektiren şartlar bulunuyor. Ancak Samsung, yeni modellerin eskileriyle ayırt edilmesini göstermek amacıyla pil göstergesini yeşil renkte sunuyor. Google’ın Android’den sorumlu başkan yardımcısı Hiroshi Lockheimer, Samsung’a bu olağanüstü şartlar altında izin verdiklerini kaydetti.

Eski Galaxy Note 7’lerini sorunsuz olduğu belirtilen yenileriyle değiştirecek kullanıcılar, beyaz yerine yeşil renkli pil ikonu görecekler. Aksi takdirde bu, eski cihazı kullanıyorlar demektir ve bir an önce değişim programına katılıp yeni ürünle değiştirmeleri gerekecektir.

Üstelik eski parti Note 7’ye sahip olan kullanıcılar sadece pil ikonunun aynı kaldığını görmekle kalmayacaklar, aynı zamanda cihazlarını kapatmaları ve değiştirmelerini öneren çeşitli bildirimler ve ekran mesajları da görecekler. Bu ekran mesajları kullanıcılar akıllı telefonlarını şarj etmek için prize bağladıklarında ve cihazlarını yeniden başlattıkları her seferde görülecek. Samsung’un cihazları uzaktan devre dışı bırakma yetkisi olmadığı için, yapılabilecek en iyi yöntemin bu olduğu söyleniyor.

Ayrıca Samsung, ABD’deki kullanıcılar için sunduğıu IMEI kontrol aracıyla kullanıcılara ellerindeki cihazın gerçekten sorunlu parti içinde olup olmadığını öğrenme fırsatı veriyor. Son haberler, tüm uyarılara ve Samsung’un ABD genelinde 500 binden fazla ürünü değişim için sunmaya başladığına dair haberlere rağmen kullanıcıların Galaxy Note 7’lerini ellerinde tutmaya devam ettiğini gösteriyor.

Türkiye’de ise yeni parti Galaxy Note 7’lerin ekim ayı ortalarından itibaren dağıtıma çıkması bekleniyor. Türkiye değişim programı ile ilgili detayları bu sayfada bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER