Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7 “yenilenmiş” formda piyasaya geri dönecek

samsung galaxy note 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy note 7

Sonu pek de parlak olmayan Galaxy Note 7’ye yeniden diriliş fırsatı doğdu. Samsung bu telefonların “yenilenmiş veya kiralık telefonlar” biçiminde yeniden kullanıcılara sunulabileceğini açıkladı. Samsung’un piyasadan topladığı yüksek miktarda Note 7 cihazını çevreye zarar vermeden nasıl değerlendireceği tartışmalara neden olmuştu. Güney Koreli şirket yayınladığı açıklamayla bu tartışmalara açıklık getirdi. Mümkün olan telefonların yenilenmiş formda satışa sunulmasının yanı sıra şirket, bazı telefonları da bileşenlerine ayırma ve metalleri değerlendirme yoluna gidecek.

Birçok Galaxy Note 7 sahibi cihazlarını geri verme noktasında isteksiz davranmıştı. Hatta bazıları geçtiğimiz aylarda yayınlanan ve pilin ömrünü sınırlandıran güncellemeleri modifiye ederek cihazı eskisi gibi kullanma yoluna gitmişti. Telefonlarını geri verenlerin de bir kez daha Galaxy Note 7 kullanma şansı olabilir. Ancak modifiye edilmiş cihazların satışı ülkelere göre değişiklik gösterecek.

Samsung yenilenmiş Galaxy Note 7’lerin nasıl dağıtılacağı konusunda şimdilik fazla detay vermiyor. Düzenleyici kuruluşlarla ve mobil operatörlerle yenilenmiş modellerin piyasaya sunulması ihtimalinin değerlendirileceğini söylemekle yetiniyor. Ayrıca şirket ürünleri için pazarlardan gelen talepleri de değerlendirecek. Ancak bu çalışmaların ardından hangi ülke pazarlarında yenilenmiş modellerin satılacağı ve bu satışların ne zaman başlayacağı duyurulacak.

Yenilenme sürecinden geçip piyasaya yeniden sunulmayan cihazlar ise çevreye uygun şekilde geri dönüştürülecek. Bu yöntemlerin arasında bileşenlerin telefondan ayıklanarak test amaçlı örnek telefonların üretiminde kullanılması da bulunuyor. Ayrıca Samsung telefonlarda kullanılan gümüş, altın, nikel ve bakır gibi değerli metaller de, alanında uzman üçüncü taraf şirketlerin yardımıyla telefonlardan ayrıştırılacak.

İLGİLİ HABERLER