Manşetler

Samsung Türkiye: “Galaxy Note 7’nizi kapatın ve hemen değişim programına katılın”

samsung galaxy note 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy note 7Samsung bu ay başında Galaxy Note 7’yi dünya çapında piyasadan çekme kararı almıştı. Şirket, her ne kadar sınırlı sayıda cihazın pilden kaynaklanan sıkıntı yaşadığını belirtmiş olsa da, geri çağırma yönünde bir karar almıştı. Samsung Türkiye’den de konuyla ilgili olarak bir açıklama gelmiş, her ne kadar Türkiye’de sözü edilen sorunun yol açtığı bir vaka yaşanmamış olsa da, kullanıcıların güvenliğini en ön planda tutmanın bir gereği olarak geri çağırma prosedürünün işletileceği belirtilmişti.

Samsung Türkiye, konuyla ilgili olarak daha detaylı bir açıklama yaptı. Şirket, bir hafta önce kullanıcılarının güvenliğini en ön planda tutmak ve pilden kaynaklanan sıkıntıların gidermek amacıyla başlatılan gönüllü Galaxy Note 7 Değişim Programı’nda kullanılacak olan yeni Galaxy Note 7 ürünlerini Türkiye’ye getirmek ve kullanıcıların mağduriyetlerini gidermek için çalışmalarını hızlandırdığına dikkat çekiyor.

Bu süreç içerisinde tüm Galaxy Note7 kullanıcılarından telefonlarını kullanmayı durdurmalarını, cihazlarını kapatmaları, ve şu anda devam etmekte olan Galaxy Note 7 Değişim Programı’na en kısa sürede katılmaları talep ediliyor.

Samsung Türkiye, dünya çapında Galaxy Note7 ürünlerinde pilden dolayı çok az sayıda sıkıntı yaşanmış olmasına rağmen, pilden dolayı sıkıntı yaşayan Galaxy Note 7 ürünlerinin tespit edildiğini ve bu ürünlerin satışının durdurulduğunu da bir kez daha tekrarlıyor.

Samsung Türkiye tarafından yayınlanan açıklamanın tam metni aşağıdaki yer alıyor. Bu metinde kullanıcılara neler yapmaları gerektiği de detaylı şekilde anlatılıyor.

Samsung Galaxy Note 7 Değişim Programı

Samsung Electronics Türkiye olarak tüm Galaxy Note7 kullanıcılarımızın Galaxy Note7 Değişim Programı’na en kısa sürede katılmalarını önemle talep ediyoruz.

Bir hafta önce kullanıcılarımızın güvenliğini en ön planda tutmak ve pilden kaynaklanan sıkıntıların gidermek amacıyla başlattığımız gönüllü Galaxy Note7 Değişim Programı’nda kullanılacak olan yeni Galaxy Note7 ürünlerini ülkemize getirmek ve kullanıcılarımızın mağduriyetlerinim gidermek için çalışmalarımızı hızlandırmış durumdayız.

Bu süreç içerisinde Samsung Electronics Türkiye olarak tüm Galaxy Note7 kullanıcılarımızdan telefonlarını kullanmayı durdurmalarını, cihazlarını kapatmalarını, ve şu anda devam etmekte olan Galaxy Note7 Değişim Programı’na en kısa sürede katılmalarını önemle talep ediyoruz.

Dünya çapında Galaxy Note7 ürünlerinde pilden dolayı çok az sayıda sıkıntı yaşanmış olmasına rağmen, kullanıcılarımızın güvenliğini ön planda tutarak pilden dolayı sıkıntı yaşayan Galaxy Note7 ürünlerini tespit ettik ve bu ürünlerin satışını durdurduk.

Galaxy Note7 Değişim Programı’na katılmak için lütfen Samsung Çağrı Merkezi’ni 444 77 11 nolu telefondan arayınız. Bu konuda hakkındaki daha detaylı bilgileri aşağıdaki soru-cevap metninde bulabilirsiniz.

Değerli Samsung Galaxy Note7 kullanıcısı,

Samsung olarak siz değerli kullanıcımıza en yüksek kalitede ürünleri sunmak, bu ürünler aracılığıyla sizin hayat kalitenizi artırmak ve herhangi bir sorun yaşadığınızda size destek olmak bizim birincil önceliğimizdir. Aşağıda Galaxy Note7 ile ilgili sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.

1) Bu süreç Galaxy Note7 ürününü toplatma kararı mıdır?

Dünya çapında pilden kaynaklanan çok az sayıda vaka yaşanmasına ve ülkemizde bilgimiz dahilinde herhangi bir vaka yaşanmamış olmasına rağmen, kullanıcı güvenliğini en ön planda tuttuğumuz için Galaxy Note7 ürününü gönüllü olarak yenisiyle değiştirme kararı alınmıştır.

Bu süreç içerisinde Note7 kullanıcılarımızdan ürünlerini kullanmayı durdurmalarını, cihazlarını kapatmalarını ve başlatmış olduğumuz Galaxy Note7 Değiştirme Programı’na katılmak için 444 77 11 nolu telefondan Samsung Çağrı Merkezi’ni aramalarını önemle talep ediyoruz

2) Samsung Galaxy Note7’de yaşanan durum nedir?

Galaxy Note7’lerde pilden kaynaklanan bir sıkıntı olduğu tespit edilmiştir. 1 Eylül 2016 itibariyle dünya çapında Galaxy Note7’lerde pilden kaynaklanan vaka sayısı çok düşüktür. Piyasada bu durumdan etkilenmiş olabilecek pilleri tespit etmek adına tedarikçilerimizle beraber titiz bir inceleme gerçekleştiriyoruz.

Dünyada milyonlarca adet satılmış olan Galaxy Note7’ler içerisinde sadece 35 adet vaka bildirilmiştir. Belirtmek isteriz ki, ürünlerimiz yürürlükteki tüm mevzuata uygun olarak ithal edilerek satışa sunulmuştur ve ülkemizde şu ana kadar bilgimiz dahilinde hiç bir vaka yaşanmamıştır.

Kullanıcılarımızın güvenliği bizim için birincil derecede önemlidir. Bu nedenle Samsung Electronics Türkiye olarak BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) ile yapılan görüşmeleri de dikkate alarak ülkemizde Galaxy Note7 satışlarının geçici olarak durdurulması kararı alınmıştır.

3) Bir Galaxy Note7 kullanıcısı olarak seçeneklerim nelerdir?

Samsung Türkiye’nin (Samsung Electronics Istanbul Pazarlama ve Ticaret Ltd. Şti) ithal etmiş olduğu Galaxy Note7 ürünlerini satın alan kullanıcılarımızın seçenekleri şunlardır:

Galaxy Note7’nizin yeni bir Galaxy Note7 ile değiştirilmesi için bir an önce Samsung İletişim Hattı’nı arayınız (444 77 11) ve değiştirme talebinizi iletiniz. Yeni Galaxy Note7’ler elimize ulaştığında İletişim Hattı’mız sizinle irtibata geçip hangi servis noktasından ürününüzü değiştirebileceğinizi iletecek.

Ürün değişiminiz gerçekleşinceye kadar elinizde olan yedek bir telefonu kullanmanızı öneriyoruz. Eğer yedek bir telefonunuz yoksa Samsung İletişim Hattı’ndan geçici bir telefon talep edebilirsiniz. Bu geçici telefonu, İletişim Hattı’nın size belirteceği Samsung Servis noktasından kullanım sözleşmesi imzalayarak Kurban Bayramı sonrasında temin edebilirsiniz. Geçici telefon temininde lojistik sebeplerden dolayı gecikmeler yaşanabilir.

Yeni Galaxy Note7 ürünleriyle değişimin Ekim ayının ortasından sonra yapılmasını öngörüyoruz. Bunun için bir an önce Samsung İletişim Hattı’nı arayınız (444 77 11) ve telefonunuzu yeni Galaxy Note7 ile değiştirme talebinizi iletiniz. Yeni Galaxy Note7’ler elimize ulaştığında İletişim Hattı’mız sizinle irtibata geçip hangi servis noktasından ürününüzü değiştirebileceğinizi iletecek.

Ürün değişiminiz gerçekleşinceye kadar Samsung İletişim Hattı’ndan geçici bir telefon talep edebilirsiniz. Bu geçici telefonu, İletişim Hattı’nın size belirteceği Samsung Servis noktasından kullanım sözleşmesi imzalayarak temin edebilirsiniz. Geçici telefon temininde lojistik sebeplerden dolayı gecikmeler yaşanabilir.

Eğer ürününüzü yeni Galaxy Note7 ile değiştirmek istemiyorsanız, diğer Samsung telefon ürünleriyle değiştirebilirsiniz ve aradaki fiyat farkını talep edebilirsiniz. Bu işlem için ürünü satın almış olduğunuz noktaya başvurunuz.

Galaxy Note7’nizi teslim etmeniz durumunda, öncesinde verilerinizi yedeklemenizi öneriyoruz. Bunun için Samsung Akıllı Anahtar (SmartSwitch) uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulamayı şu adreste bulabilirsiniz: http://www.samsung.com/tr/support/smartswitch

4) Galaxy Note7 ürünümü kontratlı olarak GSM operatöründen satın aldım. Seçeneklerim nelerdir?

Galaxy Note7’nizin yeni bir Galaxy Note7 ile değiştirilmesi için bir an önce Samsung İletişim Hattı’nı arayınız (444 77 11) ve değiştirme talebinizi iletiniz. Yeni Galaxy Note7’ler elimize ulaştığında İletişim Hattı’mız sizinle irtibata geçip hangi servis noktasından ürününüzü değiştirebileceğinizi iletecek.

Ürün değişiminiz gerçekleşinceye kadar elinizde olan yedek bir telefonu kullanmanızı öneriyoruz. Eğer yedek bir telefonunuz yoksa Samsung İletişim Hattı’ndan geçici bir telefon talep edebilirsiniz. Bu geçici telefonu, İletişim Hattı’nın size belirteceği Samsung Servis noktasından kullanım sözleşmesi imzalayarak Kurban Bayramı sonrasında temin edebilirsiniz. Geçici telefon temininde lojistik sebeplerden dolayı gecikmeler yaşanabilir.

5) Galaxy Note7’yi yurt dışından aldıysam ya da satın aldığım ürün Samsung Türkiye’nin ithal etmediği (Türkiye’ye diğer yollardan getirilmiş olan) bir telefon ise seçeneklerim nelerdir?

Bu telefonların değişim işleminden yararlanabilmeleri için ürünün Elektronik Kimlik Bilgisinin (IMEI) Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kayıt altına alınmış olmaları gerekmektedir.

Bu şekilde kayıt altında olan Galaxy Note7 ürünleri için değişik bir Samsung telefonuyla değiştirme seçeneği mümkün olmayıp, ürünler temin edildikçe yeni Galaxy Note7 ile değiştirme imkanı tanınacaktır.

6) Yeni verilecek Galaxy Note7’ler hiç kullanılmamış telefonlar mı olacak?

Değişim için yeni üretilmiş, hiç kullanılmamış, orijinal kutusunda Galaxy Note7’ler verilecektir.

7) Yeni Galaxy Note7’lerin güvenli olduğundan nasıl emin olabilirim?

Samsung yeni Galaxy Note7’ler için beraber çalıştığı pil üreticileriyle aralıksız çalışarak en yüksek kalitede üretim ve ürün kalite kontrolu yapılmasını sağlamıştır. Yaptığımız arttırılmış kontroller sayesinde pilden yaşanan sıkıntıların tamamen çözüldüğüne inanıyoruz.

8) Değişim programı çerçevesinde yeni Galaxy Note7’mi alana kadar elimdeki cihazı kullanabilir miyim?

Yeni Galaxy Note7’nizi alana kadar elinizdeki cihazı kapatmanızı, kullanmamanızı ve en kısa zamanda Galaxy Note7 Değişim Program’ına katılmanızı talep ediyoruz.

9) Yeni Galaxy Note7’mi ne zaman alabilirim?

Samsung Türkiye olarak yeni Galaxy Note7’lerin Ekim ayı ortasından itibaren ülkemize gelmesini bekliyoruz. Kullanıcılarımızı, yeni Galaxy Note7’lerin Türkiye’ye geliş zamanı hakkında daha detaylı bilgiler elimize geçtikçe haberdar edeceğiz.

10) Kullandığım Galaxy Note7’yi değişim için Samsung’a geri vermem gerekiyor mu?

Değişimin gerçekleşmesi için Galaxy Note7’nizi Samsung’a geri vermeniz gerekmektedir. Galaxy Note7 telefonlarının model numarası SM-N930 ile başlamaktadır.

11) Bu sorun sadece Galaxy Note7 için mi geçerli, diğer Samsung ürünlerinde benzer bir sorun var mı?

Pilden kaynaklanan bu sorun sadece Galaxy Note7 için geçerlidir. Diğer Samsung ürünlerinden buna benzer bir sorun yaşanmamaktadır. Kullanıcılarımız diğer Samsung ürünlerini kullanmaya devam edebilirler.

12) Kampanya sırasında kazandığım Samsung Gear VR’ı Galaxy Note7’nin değişimi sırasında iade etmem gerekiyor mu?

Samsung Gear VR’ı iade etmeniz gerekmemektedir.

13) Galaxy Note7 ile beraber gelen ya da benim daha sonra aldığım aksesuarları Galaxy Note7’nin değişim sırasında iade etmem gerekiyor mu?

Telefonunuzla gelen ya da sizin sonradan satın aldığınız aksesuarları iade etmeniz gerekmemektedir.

14) Galaxy Note7 yenisiyle değiştirilmek yerine tamir edilebilir mi?

Samsung’un küresel olarak yaptığı açıklamaya göre Galaxy Note7’lerin tamir edilmesi planlanmamaktadır.

15) Sorularım için nereden destek alabilirim?

Tüm sorularınız için Samsung İletişim Hattı’nı 444 77 11’den arayabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER