Manşetler

Samsung Galaxy Note 7 krizine Apple’ı geçme isteği mi neden oldu?

samsung galaxy note 7

samsung galaxy note 7Samsung Galaxy Note 7’nin üretimindeki hatalar dünya çapında 2.5 milyon cihazın geri çağrılmasına neden olmuştu. Çıkan haberler, Samsung’un Apple’a üstünlük kurma hevesi ortaya bu tablonun çıkmasına yol açtı.

Bloomberg’in, konuyla yakından ilgili kaynaklara dayanak verdiği habere göre, Samsung yöneticileri bu yılın başlarında yeni iPhone’un büyük yenilikler barındırmayan, sadece ilerleme niteliğinde bir güncelleme olacağını duydular. Daha sonra da en büyük rakiplerinin inovasyon konusundaki eksikliğini değerlendirmek amacıyla Note 7’nin tasarımını mümkün olabildiği kadar zorlamaya karar verdiler.

Bu durum Note 7’nin üretiminde daha dar çalışma aralıklarının, daha erken bitiş tarihlerinin belirlenmesine ve telefonun yetenekleriyle ilgili daha büyük talepler ortaya konulmasına yol açtı. Telefonla ilgili önemli yükseltmelerden bir tanesi geçen yılın 3000 mAh kapasiteli pili yerine 3500 mAh kapasiteli bir pil bulunmasıydı. Halbuki Note 7’nin kendisi 2015’in Note 5 modelinden sadece çok az daha fazla hacim kaplıyordu. Söz konusu pil cihazın yangın riski taşımasına neden olan pil hâline gelecekti. Samsung’un ön raporları, üretimdeki bir hatanın iç plakalara basınca neden olduğunu ve bunun da aşırı ısınmaya ve bazı durumlarda patlamaya yol açtığını işaret ediyordu.

Bloomberg, şirketin telefon biriminin suçu pil üreticisi Samsung SDI’ya atmasına karşın, oradaki yöneticiler de sorunun Note 7’nin tasarımından kaynaklanıyor olabileceğini düşündüğünü belirtiyor. Yayın organı, ABD Tüketici Elektroniği Güvenlik Komisyonunun başkanının, Note 7’nin pilinin yerleştirildiği yere göre biraz büyük olduğuna dikkat çektiğini de hatırlatıyor.

İLGİLİ HABERLER