Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7 için ABD’de tam sayfa özür ilanı verdi

galaxy note 7 pil

samsung galaxy note 7Galaxy Note 7 nedeniyle kaybettiği müşteri desteğini yeniden kazanmak için çalışan Samsung, dün ABD’nin üç büyük gazetesine tam sayfa özür ilanı verdi. Mektup formatındaki ilan The Wall Street Journal, The New York Times ve The Washington Post’ta yayınlandı. İlandaki mektubun altında Samsung Electronics Kuzey Amerika Başkanı ve CEO’su Gregory Lee’nin imzası bulunuyor.

Mektupta Samsung’un görevinin en önemli ilkelerinden birinin de sınıfının en iyi güvenliğini ve kalitesini sağlamak olduğu hatırlatıldı. Son zamanlarda bu sözü yerine getiremediklerini hissettiklerini söyleyen Lee, bunun için gerçekten üzgün olduklarının altını çizdi. Note 7’nin her boyutunun yeniden inceleneceğini belirten Samsung Electronics Kuzey Amerika Başkanı; mümkün olduğunca hızlı hareket etmek istediklerini, ancak doğru cevaplar için biraz zamana ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Şirketten yapılan açıklamada neyin yanlış gittiğini bulmak için cihazın geliştirme ve üretim süreçlerinin yeniden mercek altına alındığı belirtildi. Ağustos ayının ilk günlerinde resmiyet kazanan Samsung Galaxy Note 7, tasarımındaki kritik hatalar nedeniyle aşırı ısınma sorunuyla karşı karşıya kalmıştı. Güney Koreli şirket ilk olarak eylül ayının başlarında telefonu geri çağırmış, yeni seride de aynı sorunların görülmesi üzerine üretimi durdurma kararı almıştı. Samsung’dan yapılan son açıklamaya göre, ABD’de satılan Note 7’lerin yüzde 85’i geri toplanmış durumda.

Samsung Galaxy Note 7 dışında çamaşır makineleri nedeniyle de sıkıntı yaşıyor

İlanda Samsung’un üstten çamaşır alan çamaşır makineleriyle ilgili olarak yaşanan probleme de değiniliyor. Şirket, 34 farklı modelde görülen problem nedeniyle geçtiğimiz hafta ABD’de toplamda 2.8 milyon makineyi geri çağırmıştı. Makinelerin üst kısmının ana kasadan ayrılmasının 9 kişinin yaralanmasına yol açtığı belirtilirken, toplam vaka sayısının 700’ü geçtiği ifade ediliyor.

Samsung’un özür mektubunun Amerikan müşterileri nezdindeki etkisini görmek içinse biraz zaman gerekiyor.

Güncelleme: Samsung, Avrupa’daki Galaxy Note 7 kullanıcılarından da benzer ifadeleri barındıran bir mektupla özür diledi. Gazeteler yerine şirketin web sitesi aracılığıyla yayınlanan mektubun altında Samsung Electronics Avrupa Başkanı ve CEO’su YH Eom’un imzası bulunuyor. Mektupta Samsung’un köklü bir inovasyon geçmişinin olduğu ve hatalarından ders almayı bildiği vurgulandı.

İLGİLİ HABERLER