Manşetler

Samsung Galaxy Note 7’leri ABD’de tamamen işlevsiz hâle getirmeye hazırlanıyor

samsung galaxy note 7

samsung galaxy note 7Samsung, ABD’deki müşterilerin iade etmeyip ellerinde tuttukları Galaxy Note 7’leri çıkaracağı son bir güncellemeyle birlikte tamamen kullanışsız ve işlemez hâle getirecek. Şirket 19 Aralık tarihinde çıkaracağı ve 30 gün içinde tüm büyük mobil operatörler üzerinden dağıtılacak güncellemeyle ABD’de bulunan Galaxy Note 7 cihazlarının şarj edilmesini önleyecek, bu da onların mobil cihazlar olarak kullanılmasının önüne geçecek.

Telefona final niteliğinde sunulacak olan güncelleme Samsung’un tüm Note 7’leri geri toplama hamlesinin bir adımını oluşturuyor gibi görünüyor. Samsung, ABD’de satılan Note 7 cihazlarının yüzde 93’ünün toplandığını söylüyor, bu da geride 133 binlik bir telefonun ortalıkta dolaştığı anlamına geliyor. Gelecek güncelleme bu cihazı tamamen işlevsiz kılacak. Bunun da Note 7’leri hâlâ ellerinde tutanların geri getirmeye ikna edeceği düşünülüyor.

Samsung da yayınladığı mesajda geri kalan Galaxy Note 7 sahiplerini teşvik etmek amacıyla onlara farklı kanallardan bildirimde bulunduklarını dile getiriyor. Onlara iade programına katılmaları ve finansal teşviklerden yararlanma çağrısında bulunuyor.

Note 7, cihazın alev aldığına dair çıkan çeşitli haberlerin ardından eylül ayında geri çağrılmıştı. Kısa sürede toplanan cihazlar yenileriyle değiştirilmişti, ancak onlarda da benzer sorunların yaşanması neticesinde, ekim ayı ortalarında telefonun üretimi ve satışı tamamen durdurulmuştu.

Samsung, Note 7 sahiplerinin telefonlarını geri getirmeleri için farklı yöntemler deniyor. Örneğin ABD’de kullanıcıların cihazlarının pilini sadece yüzde 60 oranında şarj etmelerine izin veriliyor. Ayrıca telefonun ekranını açtıkları her seferde cihazlarını geri getirmeleri şeklinde bir bildirim gösteriliyor. Kanada’da ise Note 7’lerin kablosuz şebeke bağlantısı tamamen kesiliyor, bunlarla telefon görüşmesi yapmak bile mümkün olmayacak.

Telefonun şarj edilmesinin önüne geçmek, Samsung’un ABD’de şimdiye kadar attığı en uç adım olacak. Samsung bu yolla kalan Note 7’leri de toplamayı veya bunların alev alması riskini tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyor. Ne de olsa cihaz şarj edilemediği için patlaması veya alev alması gibi bir sorun da olmayacak.

Samsung, Türkiye’deki Note 7’ler için bir değişim programı düzenlemişti. Telefona sahip olanlar para iadesi alabilecekleri gibi, Galaxy S7 edge’i de tercih edebiliyorlardı. Samsung Türkiye’nin web sitesinde belirtildiğine göre, bu program 30 Kasım 2016 tarihinde sona erdi.

İLGİLİ HABERLER