Teknoloji

Samsung Galaxy Note 6 Lite cömert özelliklerle gelebilir

samsung galaxy note 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy note 6 liteSamsung Galaxy Note 6’nın önümüzdeki yaz resmiyet kazanması bekleniyor. Akıllı telefonun yanında iki farklı versiyonla birlikte görücüye çıkabileceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Söz konusu modellerden birinin Samsung Galaxy Note 6 Lite adını taşıması bekleniyor. “Lite” etiketi genellikle ana versiyona kıyasla daha düşük özellikleri ve daha küçük ekranı işaret etse de, Galaxy Note 6’da bu durum farklılık teşkil edecek gibi gözüküyor.

Çin’in popüler sosyal medya platformu Weibo’dan sızan bilgilere göre, Galaxy Note 6 Lite’ta da ana versiyonda olduğu gibi 5.8 inç bir ekran bulunacak. Ancak ekran çözünürlüğü QHD’den 1080p’ye inecek. Ana modeldeki Qualcomm Snapdragon 823 işlemcinin Lite versiyonda yerini Snapdragon 820’ye bırakması da ihtimaller arasında yer alıyor. 6 GB RAM’in ise 4 GB RAM ile değiştirileceği söyleniyor. Galaxy Note 6 Lite’ın pil kapasitesinin ise 4000 mAh olacağı ifade ediliyor.

Ana versiyonla karşılaştırıldığında Galaxy Note 6 Lite’ın muhtemel özellikleri altta kalsa da, genel çerçeveden bakıldığında telefonun bileşen kapasitesi bakımından oldukça cömert gözüktüğü söylenebilir. Samsung’un tasarım kalitesini ve S Pen ile sunduğu üretkenlik özelliklerini koruması durumunda Galaxy Note 6 Lite, yeni telefon arayanlar için makul bir cihaz olabilir. Samsung Galaxy Note 6 Lite, ağustos veya eylül ayında gözler önüne çıkabilir.

İLGİLİ HABERLER