Teknoloji

Samsung Galaxy Note 6 5.8 inç ekran ve 6 GB RAM ile gelebilir

galaxy note 6

samsung galaxy note 6

Samsung Galaxy S7 modellerine dair pek çok detay şimdiden ortaya çıkmış durumda. Pazar günü gerçekleştirilecek resmi tanıtımın ardından gözlerin Güney Koreli şirketin diğer amiral gemisi telefonlarına çevrilmesi bekleniyor. Burada akıllara gelen ilk seçenek ise Samsung Galaxy Note 6 oluyor. Akıllı telefonun altı aydan önce tanıtılması beklenmiyor. Ancak bu durum dedikoduların çıkışı için engel teşkil etmiyor. Galaxy Note ailesinin en yeni üyesinin 5.8 inç ekran ve 6 GB RAM barındıracağı, söylentiler arasında ön plana çıkıyor.

Ekran boyutunun büyümüş olması, Samsung’un niyetine göre iyi veya kötü bir şey olarak nitelenebilir. Bugüne kadar aralarında Samsung’un da bulunduğu çeşitli cihaz üreticileri, daha büyük bir ekranı aynı boyutlardaki veya daha küçük bir kasaya yerleştirmekle övünmüştü. 5.8 inç ekranın Galaxy Note 5 kasasına monte edilmesi ihtimaller arasında yer alıyor. 2560 x 1440 piksel çözünürlüğün korunması durumunda Galaxy Note 6’nın selefine göre daha düşük piksel yoğunluğuna sahip olması muhtemel gözüküyor. Bunun pratikte nasıl bir deneyim sunacağı ise cihaz piyasaya çıktığında anlaşılacak.

6 GB RAM iddiası ise kulağa daha ilginç geliyor. 4 GB RAM barındıran akıllı telefonların sayısının azlığı göz önüne alınınca 6 GB RAM iddiası şu an için pek mantıklı gözükmüyor. Ancak Galaxy Note serisi genellikle Samsung’un donanım bakımından zirvesini sunduğu için bu iddianın gerçeğe dönüşme potansiyelini azımsamamak gerekiyor.

Samsung Galaxy Note 6’nın bileşenlerine dair diğer iddialar 6 GB RAM kadar dikkat çekici değil. Yine de, bu durum söz konusu bileşenlerin dikkat çekici olmadığı anlamına gelmiyor. 64 veya 128 GB RAM, 1024 baskı seviyeli S Pen, Super OIS Plus özellikli 12 megapiksel arka kamera, iddia edilen diğer bileşenler içinde bulunuyor. Samsung’un akıllı telefon için iki farklı işlemci seçeneği sunacağı ve cihazda microSD kart girişi bulunmayacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER