Manşetler

Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus yan yana görüldü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-note-5-galaxy-s6-edge-plus-030815

Samsung Galaxy Note 5 ve S6 Edge akıllı telefonlarını 13 Ağustosta düzenleyeceği etkinlikte tanıtmaya hazırlanıyor. Ancak daha şimdiden bu telefonlarla ilgili epey bilgiye ve görüntüye eriştik. Son olarak yaptığı sızıntılarla büyük bir ün kazanan  Evan Blass, bu telefonun resmi basın görselleri olduğunu iddia ettiği yeni görüntüler yayınladı. Ayrıca Note 5’in teknik özelliklerine dair bazı bilgileri de paylaştı.

Hakkındaki dedikoduların iyice şiddetlendiği bu akıllı telefonlar şimdiye kadarki en detaylı görüntüleriyle karşımıza çıkıyor. Galaxy S6 Edge Plus, tam da adının işaret ettiği gibi S6 Edge’in daha büyük ekranlı versiyonu olma özelliğini taşıyor. Note 5 ise görünüş itibarıyla Galaxy S6’ya benziyor, onun metal ve cam birleşimli tasarımını alıyor, daha keskin köşeleri dikkat çekiyor.

Evan Blass’ın söylediğine göre, Note 5’te 5.66 inç, 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü ekran bulunacak. İçerideki bileşenlere bakıldığında Galaxy S6’dakine göre bazı yükseltmeler söz konusu olacak. Sekiz çekirdekli Exynos 7420 işlemci, 4 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza Samsung Galaxy Note 5’te bulunacak. Ayrıca arkada 16 megapiksel, önde de 5 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunacak.

Ne var ki, metal ve cam tasarım bir kayba da neden olacak. Note 4’te yer alan çıkarılabilir arka kapak ve microSD kart yuvası Note 5’te bulunmayacak.

[td_block_video_youtube playlist_title=”” playlist_yt=”YeF-FkEwg_w” playlist_auto_play=”0″]

İLGİLİ HABERLER