Teknoloji

Samsung’un ticari marka başvurusu yeni Galaxy Note 5 özelliğinin ipucunu veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-note-4-inceleme-00005

Samsung Galaxy Note 5’in çıkışına kısa bir süre kala, akıllı telefonun özelliklerine dair sızıntıların sayısı da artıyor. IFA 2015’te tanıtılması beklenen Galaxy Note 5’in teknik donanımı henüz tam anlamıyla bilinmese de, şirket tarafından yapılan bir ticari marka başvurusu özel kalem S Pen ile PDF dokümanları üstünde not tutmanın mümkün olacağını gösteriyor.

Samsung’un “PDF’e Yaz” markası için yaptığı başvuru, kullanıcıların Galaxy Note 5’te S Pen ile PDF dosyaları üstünde not alabileceğini ve bu notları yine PDF formatında kaydedebileceğini gösteriyor. Ticari marka başvurusunda Galaxy Note 5’e dair bir şeyden bahsedilmese de, akıllı telefonun yakında duyurulacak olması başvurunun bir tesadüf olma ihtimalini azaltıyor.

Kullanıcılar halihazırda Acrobat Reader veya S Note ile PDF dokümanları üstünde not alabiliyor. Ancak bu işin daha basit bir şekilde gerçekleştirilebilecek olması, Galaxy Note’un özelliklerine hoş bir ekleme niteliği taşıyor. Samsung Galaxy Note 5’in 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED ekran, Qualcomm Snapdragon 810 veya muadili bir Exynos işlemci ve 3 GB RAM ile birlikte gelmesi bekleniyor. 13 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera ve 3220 mAh kapasiteli pil, Samsung Galaxy Note 5’in olası diğer özellikleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER