Teknoloji

Samsung Galaxy Note 5’in ters kalem girişi problemini çözdü

samsung galaxy note 5

Samsung, insanların Galaxy Note 5’in kalemini ters yerleştirmesini engelleme konusunda uyarı etiketleri ve “Kullanım kılavuzunu okuyun” tavsiyesi vermekle yetinmiyor. Phandroid sitesinin bir okuyucusu, yeni Samsung Galaxy Note 5 modellerinin kalem yuvası tasarımının değiştiğini ve artık S Pen yuvaya ters girse bile mekanizmayı kırmadan saati çıkarmanın mümkün olduğunu ortaya çıkardı.

Bu güncelleme sayesinde kullanıcıların basit hatalar yüzünden paniğe kapılmasının önüne geçilebiliyor. Hangi modellerin ekstra sağlamlık getiren bu yeniliği barındırdığı bilinmese de, yeni Galaxy Note 5’lerin büyük kısmında söz konusu güncellemenin bulunması muhtemel gözüküyor.

S Pen’in yuvasına ters sokulması durumunda ortaya çıkan problem, pek çok Galaxy Note 5 sahibinin korkulu rüyası haline gelmişti. Tüm Galaxy Note 5 versiyonlarında rastlanmayan bu sorunla karşı karşıya gelen kullanıcıların sosyal medyada boy göstermesiyle birlikte Samsung, akıllı telefonun üstüne S Pen’in daha düzgün yerleştirilmesine ilişkin bir uyarı etiketi yerleştirmiş ve kullanım kılavuzunun daha iyi biçimde okunmasını tavsiye etmişti.

Samsung’dan konuya ilişkin olarak bir açıklama gelmezken, yapılan değişikliği çok da şaşırtıcı olarak nitelememek gerekiyor. Pek çok şirket, cihazlarının tasarım sürecinde ön göremedikleri tasarım kusurları için sessiz revizyonlar gerçekleştiriyor. Bu kusurun kamuoyunun önüne çok hızlı çıkması ve görece düzeltilebilir olması, gerekli değişimin yapılması sürecini hızlandırmışa benziyor. Artık yeni Galaxy Note 5’lere zarar vermenin çok daha zor hâle geldiğini söylemek yanlış olmayacaktır

İLGİLİ HABERLER