Teknoloji

Samsung Galaxy Note 5 ve S6 edge Plus’a dair yeni detaylar sızdı

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00019

Samsung’un önümüzdeki eylüle kadar olan dönem içinde iki yeni akıllı telefonu görücüye çıkması bekleniyor. Galaxy Note 5’in tanıtımı için eylülde gerçekleşecek IFA 2015 işaret edilirken, Galaxy S6 ve S6 edge’in Plus modellerinin ağustosta tanıtılabileceği belirtiliyor. Duyuru zamanına yönelik iddialara ek olarak, akıllı telefonların özelliklerine dair yeni detaylar da internete sızıyor. Ortaya çıkan son bilgiler, Samsung’un yeni hamlelerini merak edenlere hem sevinç hem de hayal kırıklığı yaşatacak cinsten. Her iki cihazda da Samsung’un 2015’teki tasarım dilinin tercih edileceği belirtilirken, sızıntılarda ortaya çıkan özellikler de görenleri pek şaşırtmayacak gibi gözüküyor.

Samsung Galaxy Note 5 şu anda şirket içinde “Project Noble” ismiyle anılıyor. Galaxy S6 edge Plus için ise ortada “Project Zero 2” ve “Project Zen” olmak üzere iki farklı kod ismi dolaşıyor. Her iki cihazda da 2K çözünürlüğünde 5.7 inç ekran bulunması bekleniyor. Samsung’un Galaxy Note serisinde standart haline getirdiği bu ekran boyutunun üstüne çıkması beklenmiyor. Samsung Galaxy S6 edge Plus ise şirket adına büyük bir sıçrama anlamına geliyor. Orijinal Samsung Galaxy S6 edge’de 5.1 inç ekran bulunuyor. Söz konusu cihazın Samsung’un iPhone 6 Plus’a cevap niteliği taşıyacağı söyleniyor. Samsung Galaxy Note 5 ve S6 edge Plus’ta pili çıkarmanın ve microSD kart takmanın mümkün olmayacağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

[quote_box_center] İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S6 edge Plus ve S6 Plus hakkında bilmeniz gerekenler [/quote_box_center]

İki cihaz arasındaki benzerlikler burada sona eriyor. Samsung Galaxy Note 5’te şirketin kendi üretimi olan Exynos 7422 yonga kullanılması bekleniyor. Teknik açıdan bakıldığında ise Exynos 7422, Samsung’un ilk yonga üzeri sistemi olacak ve kullanıcılara 64-bit sekiz çekirdekli işlemci, grafik işlemcisi, RAM, depolama ve Shannon LTE modemi bir arada sunacak. Bunun son kullanıcılara neler getireceği ise henüz bilinmiyor.

Samsung Galaxy S6 edge Plus ise Güney Koreli şirketin Qualcomm’u teskin etme yolu olacak gibi gözüküyor. Akıllı telefonun LG G4’te de kullanılan Snapdragon 808 işlemciyle birlikte gelmesi bekleniyor. Cihazın depolama alanının 32 GB ile sınırlı kalacağı söyleniyor. Galaxy S6 edge Plus’ta 13 megapiksel arka kameraya 5 megapiksel ön kameranın eşlik etmesi ve cihazda 3000 mAh kapasiteli pilin bulunması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER