Teknoloji

Samsung Galaxy Note 5 prototipi görüldü, otomatik çıkarılan S Pen yok

samsung-galaxy-note-5-prototip-270715-1

Samsung’un yakında beklenen S Pen kapasitif kalemi phablet cihazı hakkında epey detay sızdı ve sızmaya da devam ediyor. Ancak Galaxy Note 5 olarak adlandırılması beklenen akıllı telefonun şimdiye kadar hakkında pek fazla detay bilmediğimiz bir parçası vardı, o da S Pen kapasitif kaleminin kendisiydi.

Daha önce karşımıza çıkan bir patent kaydı otomatik çıkarma mekanizması türünden bir yapıdan söz ediyordu, ancak son sızıntı Galaxy Note 5’in bu tarz bir mekanizmaya sahip S Pen kapasitif kaleme sahip olmayacağını gösteriyor.

samsung-galaxy-note-5-prototip-270715-2

Galaxy Note 5’e ait olduğu iddia edilen ve bu telefonun konsept safhasındaki versiyonunun fotoğrafları, yeni Galaxy Note amiral gemisinin Galaxy S6’nın tasarımını izleyecek, ön ve arkadaki cam panellerin arasına sandviçlenmiş metal gövde barındıracağını gösteriyor. Bu tasarım kapasitif kalemin yerleştirileceği yuvayı çıkmaza sokuyor. Daha önceki Galaxy Note telefonlarında S Pen yuvası arka kapakta hafif bir kambur oluşturuyordu, böylelikle kalemi yerinden çıkarmak kolay oluyordu. Halbuki camdan yapılmış arka panelde bunu gerçekleştirmek zor gibi görünüyor.
Bu nedenle Samsung’un, daha önce de patentini aldığı, S Pen kapasitif kalemi otomatik olarak çıkarmayı sağlayacak bir mekanizmayı yerleştireceği düşünülüyordu. Ne var ki, prototip cihazın fotoğrafları farklı bir durumu işaret ediyor.

samsung-galaxy-note-5-prototip-270715-3

Fotoğraflarda S Pen çıkarma mekanizması için herhangi bir buton veya tetik bulunmuyor. Bunun yerine kalemi rahat çıkarmayı sağlayacak, yiv benzeri bir yapı dikkat çekiyor. Bu yiv epey küçük görünüyor, bu da S Pen kalemin yerinden kolay çıkıp çıkmayacağı konusunda şüpheler uyandırabilir. Tabii ki, bu konu hakkında kesin bir yargıya varmak için Galaxy Note 5’in son hâlini görmek, gerçek hayattaki deneyime bakmak gerekiyor.

samsung-galaxy-note-5-prototip-270715-4

Öte yandan Samsung Galaxy Note 5 ile ilgili bazı ipuçlarına Geekbench’te rastlandı. SM-N920V model numarasını taşıyan ve muhtemelen Amerikan mobil operatör Verizon tarafından sunulacak cihaza ait donanım bilgilerine bakıldığında Exynos 7420 CPU, 4 GB RAM gibi daha önce dillendirilmiş özelliklerin bulunduğu görülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER