Teknoloji

Samsung Galaxy Note 5 parçalarına ayrıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

galaxy-note-5-sokum-211015

Samsung Galaxy Note 5 yepyeni bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıktı. Bu yeni tasarımla birlikte geçmişin Galaxy Note telefonlarının bazı önemli bileşenlerinden vazgeçildi, ayrıca yepyeni bir malzeme seçimi yapıldı, yapı baştan aşağı değiştirildi. iFixit’in gerçekleştirdiği Samsung Galaxy Note 5 söküm işlemi sayesinde Samsung’un en son amiral gemisini nasıl inşa ettiğini daha detaylı şekilde görme fırsatı elde ediyoruz.

Bütün söküm işlemi 22 adımdan oluşuyor ve bazı adımların epey zor olduğunu altı çiziliyor. Özellikle de LCD paneli gövdeden sökmenin zor olduğu belirtiliyor. Söküm işleminde bu tek adım zorluk açısından 5 üzerinden 5 alıyor. Kullanılmış olan yapıştırıcı maddenin çok güçlü olduğu ve LCD’nin de buna karşılık kırılgan olduğu, sonuç olarak bu adımın tüm süreç içinden en zorlu adım olduğu belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy Note 5 İncelemesi

Ana ekran tuşunu ve USB kartını Note 5’ten çıkarmanın da zor olduğu belirtiliyor. Güçlü yapıştırıcı ve kırılgan arka kapak nedeniyle, akıllı telefonun arka panelini çıkarmak için de ısı tabancası kullanmak ve biraz sabır göstermek gerekli oluyor. Galaxy Note 5’e şeffaf bir arka kapak takmaya girişmek isteyenlerin bu zorlu süreci aşmaları gerekecek. Söküm işlemi arka paneli de çıkardıktan sonra, daha önce belirttiğimiz LCD sökümüne gelinceye kadar hızlı şekilde ilerliyor.

Sonuç olarak Galaxy Note 5 gibi karmaşık bir tasarıma sahip akıllı telefonu sökmeniz, kendi başınıza tamir etmeniz çok kolay değil gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER