Teknoloji

Samsung Galaxy Note 5 microSD kart yuvasına sahip olabilir

samsung-galaxy-note-4-inceleme-00025

Görünen o ki, Samsung sonunda potansiyel müşterilerinin sesini duydu. En azından henüz doğrulanmamış bir veri kaynağı, bu düşüncenin uyanmasını sağlıyor. ABD’nin önde gelen mobil operatörlerinden birinin web sitesinde bulunan kullanıcı aracısı profili, Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge Plus’ın özelliklerini ortaya çıkardı. Söz konusu belge bugüne kadar iki cihaz hakkında ortaya atılan pek çok iddiayı doğrularken, pek çok kullanıcının duymayı istediği microSD kart desteği müjdesini de veriyor.

Samsung Galaxy S6 ve S6 edge’deki metal kasa tercihiyle pek çok şeyden taviz vermiş, ancak bu tavizler arasında en çok tepkiyi microSD kart desteğinin bulunmaması ve pilin çıkarılamaması çekmişti. Bu itirazlara kulak vermiş gibi gözüken şirket, en azından microSD kart konusunda eski yaklaşımına döneceğinin sinyallerini veriyor.

SM-N920P kod numaralı telefon için hazırlanan kullanıcı aracısı profili, Samsung Galaxy Note 5’in özelliklerinin önemli kısmını ortaya koyuyor. QHD ekran, 16 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera ve Android 5.1 işletim sisteminin varlığı belgede görülüyor. 128 GB’ye kadar destek sağlayan harici hafıza yuvası ise bu belgedeki beklenmeyen ancak hoş sürpriz olarak göze çarpıyor.

sm-n920p-kullanıcı-aracisi-profili-230715

Kullanıcı aracısı profili, Samsung Galaxy Note 5’in özelliklerine dair bazı nahoş düşüncelerin oluşmasına da neden oluyor. Belgeye göre, cihazda beklentilerin aksine 4 değil 3 GB RAM bulunacak. Qualcomm’un Gobi adıyla anılan MDM9635M LTE modelinden bahsedilmesi ise cihazda Qualcomm 808 veya 810 işlemci ya da Exynos 7422’den başka bir Exynos işlemcisi bulunabileceğini gösteriyor.

Qualcomm Snapdragon 810’un şöhretini duyanlar için işlemci tercihi endişe verici olabilir. Sızan belge, Samsung’un amiral gemisi telefonları için iki farklı işlemci seçeneği sunma geleneğine geri döndüğü şeklinde de yorumlanabilir. Tüm bu soruların cevabını 12 veya 13 Ağustosta bulmak mümkün olacak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER