Teknoloji

Samsung Galaxy Note 4 de iPhone 6 Plus gibi bükülebiliyor

samsung-galaxy-note-4-bukulme-101014

Apple’ın yeni akıllı telefonu iPhone 6 Plus’ın bükülebilir olması geçtiğimiz günlerde epey konuşulmuştu. Tartışmanın şiddeti azalmış gibi görünüyor, ancak Samsung Galaxy Note 4 ortalığın yeniden ateşlenmesine neden olabilir. iPhone 6 Plus’ın bükülebilirliğini yaptığı testlerle kanıtlayan Unbox Therapy bu sefer de Samsung Galaxy Note 4 ile çeşitli denemeler yapmış, sonuç farklı görünmüyor.

iPhone 6 Plus birçok marka ve şirketin dalga konusu olmuştu, Samsung da bu fırsatı değerlendirmiş ve Samsung Galaxy Note 4’ün ne kadar dayanıklı olduğunu yayınladığı bir videoyla göstermeye çalışmıştı. Ne var ki, cihazın üreticisi tarafından hazırlanan bir videonun öznel yargılar taşıyor olması kuvvetle muhtemel. Üçüncü tarafın doğruluğunu kanıtlaması gerekirdi ki, daha önce iPhone 6 Plus’ı ve diğer başka cihazları bükme denemelerinde bulunan Unbox Therapy bu görevi gönüllü olarak üstlendi.

Yukarıdaki videoda da gördüğünüz gibi, Galaxy Note 4 de bükülmelere karşı tamamen dayanıklı değil. Samsung’un iddiaları otomatikleştirilmiş testlere dayanıyor gibi görünüyor, ancak Unbox Therapy’den Lewis Hilsenteger Samsung’un test makinelerinin de ötesinde, süper insan gücü uygulayarak bu cihazın sağlamlığını ölçmeye çalışıyor. Buna rağmen, Galaxy Note 4’ün bükülebilirliğinin etkileri iPhone 6 Plus’ınki kadar kalıcı olmaz gibi görünüyor, cihazın diğer tarafa doğru bükülere eski hâlini alabileceği söyleniyor.

Bu arada ilginçtir ki, Samsung’un cihazında da bükülme iPhone 6 Plus’ta olduğu gibi aynı yerden, ses tuşlarının hemen altından gerçekleşiyor. Belki OEM’ler tasarımda birtakım farklı kararlar alma yoluna giderek bükülmelere karşı sağlamlığı daha da artırabilirler. Ancak bu noktada da ergonomiden ödün verme tehlikesi bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER