Dosya

Samsung Galaxy Note 3 ve Galaxy Note 2 karşı karşıya

Samsung yeni nesil büyük ekranlı Galaxy Note akıllı telefonunu dün tanıttı. Samsung Galaxy Note 3 selefi Galaxy Note 2’ye göre çeşitli iyileştirmeler ve geliştirmelerle birlikte geliyor.

samsung-galaxy-note-3Yeni Galaxy Note 3’e terfi etmek isteyen, ancak bu yeni cihazın geçen yılın Galaxy Note 2’siyle arasındaki farkları bilmek isteyenler için küçük bir karşılaştırma yapmak iyi olacaktır. Her iki telefon arasında hangi farklılıklar bulunuyor? Cevapları yazının devamında bulabilirsiniz.

Ekran

Samsung her geçen Galaxy Note nesliyle birlikte ekran boyutunu biraz daha artırıyor. 2012’nin modelinde 5.5 inç, 1280 x 720 piksel çözünürlüklü Super AMOLED HD ekran yer alıyordu. Bu yılın modelinde ekran boyutunda 0.2 inç’lik bir artış yapıldı ve ekran boyutu 5.7 inç’e çıkarıldı. Ayrıca çözünürlük de artık 1920 x 1080p Full HD oldu.

Bu da Samsung Galaxy Note 3’ün ekranının 386 ppi gibi daha yüksek bir piksel yoğunluğuna sahip olduğu anlamına geliyor. Galaxy Note 2’nin ekranıysa 267 ppi gibi bir değer sunuyordu. Sonuç olarak Galaxy Note 3’ün ekranı daha keskin ve detaylı yazılar ve görüntüler sunuyor.

İşlemci

Galaxy Note boyutu ve barındırdığı yenilikçi işlevler sayesinde mükemmel bir üretkenlik cihazı olma özelliğini taşıyor. Tabii ki, bu işin tam anlamıyla yerine getirilmesi için güçlü bir işlemcinin varlığı gerekiyor. Galaxy Note 3’ün Türkiye’de satılacak modellerinde muhtemelen Galaxy S4’te de yer alan Exynos 5 Octa işlemciyi göreceğiz. Bu işlemci Galaxy S4’tekine göre daha yüksek saat hızlarıyla gelecek gibi görünüyor; içinde dört adet 1.9 GHz Cortex A15 ve dört adet de 1.3 GHz Cortex-A7 işlemci yer alıyor.

Geçen yılın modelindeyse 1.6 GHz dört Cortex A9 çekirdek barındıran Exynos 4412 Quad işlemci ve 2 GB RAM bulunuyordu. Galaxy Note 3’te de 3 GB RAM’in bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim. Öte yandan Galaxy Note 3’ün pili de Galaxy Note 2’ninkine göre 100 mAh kapasite artışıyla geliyor ve 3200 mAh’lik kapasiteyle sunuluyor.

Kamera

Samsung Galaxy Note 3’ün kamerasında da iyileştirmeler yapılmış. Note 2’de 8 megapiksellik bir kamera vardı, bu yeni nesil modelde ise 13 megapiksel sensör görüyoruz. Tabii ki, mesele sadece rakamlarla sınırlı değil. Samsung, bu yeni kameranın daha iyi düşük ışık performansı, görüntü dengeleme ve daha güçlü bir flaş gibi avantajlar da sağlayacağını garanti ediyor. Bu arada Galaxy Note 3’ün kamerası 30fps hızında 4k video kaydı sunmasıyla da kendi alanında bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Tasarım

Samsung Galaxy Note 3 daha büyük boyutlu bir ekrana sahip olsa da, Galaxy Note 2’ye göre boyut ve ağırlık açısından fazlalıktan çok eksiklikleri var gibi görünüyor. Galaxy Note 2 151.1 x 80.5 x 9.4 mm.’lik boyutlara sahipti, ancak Galaxy Note 3 151.2 x 79.2 x 8.3 mm.’lik boyutlarıyla büyüyen ekranına karşın Note 2’den daha ince ve onunla hemen hemen aynı yüzey alanıyla tüketicilere sunuluyor. Cihazın arkasının dokulu deri yüzeyi de ona dizüstü bilgisayar hissi kazandırıyor. Galaxy Note 3 siyah, beyaz ve pembe renk seçenekleriyle piyasaya çıkacak. Bununla birlikte farklı renklerde arka kapaklar da kullanıcıları bekliyor olacak.

Yazılım

Samsung Galaxy Note deneyimi yazılımla diğer Android telefonlardan farklılaşıyor. Samsung Galaxy Note 3 ile birlikte Air Command adı verilen yeni bir işlev sunuluyor. Bu sayede yeni S Pen ile birçok işlev yerine getirilebiliyor; not alma, geliştirilmiş arama yapma ve bunun gibi görevler daha hızlı şekilde yapılıyor. Daha iyi çoklu görev desteği sunan bu telefon aynı zamanda Samsung Knox ile de artırılmış güvenlik sağlıyor. Android 4.3 Jelly Bean yüklü olarak çıkacak Samsung Galaxy Note 3 tabii ki geçen yılın Galaxy Note serisi cihazlarında gördüğümüz yazılım işlevlerini de içerecek.

Galaxy Note 2 sahipleri terfi etmeli mi?

Samsung Galaxy Note 2 mevcut hâliyle sahiplerinin birçok ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor olmalı. Cihazlarını kullanmaya devam etmeleri hâlinde en az bir yıl daha herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklarını söyleyebiliriz. Ancak bu telefonu halefiyle karşılaştırdığımızda, Galaxy Note 3’ün her açıdan büyük gelişimler sunduğunu görüyoruz. Eğer yeniliklere hemen ayak uydurmayı seven bir kişiyseniz, Galaxy Note 3’e geçiş yapmanız çok da mantıksız ve gereksiz bir karar olarak nitelendirilemez.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER