Manşetler

Samsung Galaxy Note 3 Neo daha düşük fiyat ve altı çekirdekli işlemciyle gelecek

Samsung daha ucuz bir Galaxy Note 3 çıkararak bütçesi yüksek olmayan kullanıcıları da kendisine çekmeyi amaçlıyor. Ucuzluk çok da ilginç bir faktör olmayabilir, ancak cihazın taşıyacağı söylenen işlemci için aynı şeyi söylemek zor.

samsung-galaxy-note-3-inceleme-00040

GSMArena sitesine sızdırılan bir Samsung dokümanına göre Galaxy Note 3 Neo olarak adlandırılacağı söylenen bu akıllı telefonda ARM tabanlı altı çekirdekli işlemci bulunacak. Bu işlemci çekirdeklerinden ikisi 1.7 GHz, geri kalan dördü de 1.3 GHz hızlarında çalışacak. Samsung daha ucuza malolacak cihazı yüksek performans sunacak hâle getirmek için böyle bir adım atmayı planlıyor. Daha güçlü çekirdekler yoğun işleri üstlenecek, yavaş çekirdekler de fazla güç talep etmeyen uygulamaları çalıştıracak.

İşlemci dışında Samsung Galaxy Note 3 Neo’da 5.55 inç, 720p Super AMOLED ekran, 8 megapiksel kamera, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası ve 3100 mAh kapasiteli batarya gibi başlıca teknik özelliklerin yer alacağı öne sürülüyor. Android 4.3 Jelly Bean ve bunun üstünde özelleştirilmiş TouchWiz kullanıcı arayüzü de cihazda bulunacak. Ayrıca Galaxy Note 3’ün ucuz versiyonunun arkasında da deri görünümlü plastik kapak bulunacak.

Samsung’un hafifletilmiş Galaxy Note 3’ü şubat ayında Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtması bekleniyor. Bu arada Güney Koreli şirketin 5 inç ekranlı Galaxy Grand Neo üzerinde çalıştığı haberleri de sızmıştı.

İlgili >> GSMArena

İLGİLİ HABERLER