Teknoloji

Samsung Galaxy Note III için metal malzeme tercihi yapabilir

samsung oled

Samsung büyük başarı kaydettiği akıllı telefonlarında kendine has bir tasarım ve malzeme çizgisi tutturdu. Ne var ki, Güney Koreli şirketin malzeme seçimi çoğu zaman eleştiriliyor, plastik kullanımı beğenilmiyor. Samsung daha sağlam ve hafif bir yapı için plastiği tercih ediyor olabilir ve bu seçiminden dolayı memnundur. Ancak son günlerde çıkan ve Samsung içinden sızdırıldığı iddia edilen bir bilgiye göre, Güney Koreli üretici HTC One’ın tasarımını ve üretim kalitesini gördükten sonra kendi ürünlerinde de değişiklik yapma ihtiyacı hissetmiş.

samsung-logo-150313

Bu iddiayı öne süren kaynaklar, önümüzdeki sonbaharda beklenen Galaxy III ile birlikte Samsung’un büyük ihtimalle alüminyum gibi bir metale geçiş yapabileceğini de dile getirdi. Bu durumda Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy S4 ve daha öncesinde çıkan telefonlarda kullanılan plastikten vazgeçilmiş olacaktır.

İlginçtir ki, Samsung Galaxy S4’ün de metalden yapılmış bir prototipinin varolduğu iddia edildi. Söz konusu metal versiyon Samsung içinde bir hayli popülarite kazanmış, ancak şirket ürünün piyasaya çıkışının gecikmesini engellemek ve üretim sürecini basit tutmak adına plastikte karar kılmış.

Her ne olursa olsun, bu dedikodulara şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Sonuç olarak Samsung’un Galaxy serisi Android telefonları malzeme kalitesi eleştiriliyor olsa da, oldukça iyi satmaya devam ediyor. Üstelik Samsung plastik malzemeyle birlikte kâr marjını daha yüksek tutuyor. Durum böyleyken şirketin farklı bir yola sapması ihtimali düşük görünüyor. Ancak içinde bulunduğumuz rekabet koşullarında şirketlerin alışılmışın dışına çıktıklarını gördükten sonra, dile getirilen bu son dedikoduyu da yabana atmamak gerektiğini biliyoruz.

İlgili >> SamMobile

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER