Manşetler

Samsung Galaxy Note 3 Lite/Neo’nun fotoğrafları sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy Note 3 Lite veya Neo, adını ne olursa olsun, Samsung böyle bir cihaz üzerinde gerçekten çalışıyor. Hafta başında GSMArena sitesi tarafından sızdırılan bir doküman Galaxy Note 3 Lite veya Galaxy Note 3 Neo olarak anılan, Galaxy Note 3’ün daha küçük ve hafif bir versiyonunun yolda olduğunu işaret ediyordu. Bundan birkaç gün sonra SamMobile sitesi de bu cihaza ait olduğunu iddia ettiği fotoğraflar yayınladı.

samsung-galaxy-note-3-neo-110114-1

Galaxy Note 3 Lite/Neo’nun kamera modülü ve ekran büyüklüğü Galaxy Note 3’ten farklı olacak. 5.55 inç, 720p Super AMOLED ekran 1280 x 720 piksel çözünürlükle 256 ppi piksel yoğunluğu sunacak. Arkada 8 megapiksel, 1080p Full HD video kayıt özellikli kamera, önde de yine Full HD video destekli 2.1 megapiksel kamera yer alacak.

Eylül 2013’te tanıtılan ve birkaç aydır Türkiye’de de piyasada olan Samsung Galaxy Note 3’te 5.7 inç, 1080p Full HD Super AMOLED ekran yer alıyor. 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü ekranın piksel yoğunluğu ise 386 ppi. Arkada 1080p Full HD video kayıt yetenekli 13 megapiksel kamera bulunurken önde de video görüşmeleri için 2 megapiksel Full HD kamera yer alıyor.

Galaxy Note 3 Lite/Neo’nun Android 4.3 Jelly Bean, Samsung TouchWiz UI, S Pen teknolojisi, kızıl ötesi port, 802.11ac Wi-Fi, NFC, Bluetooth 4.0 + LE, MHL 2.0 gibi özelliklere sahip olması bekleniyor. Ayrıca telefonda Samsung’un altı çekirdekli Exynos 5260 yongasetinin bulunması bekleniyor. Telefonun LTE ve HSPA+ olmak üzere iki versiyonu bulunacak. Türkiye’de muhtemelen HSPA+ versiyonu satılacaktır.

Fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere Galaxy Note 3 ve Galaxy Note 3 Lite/Neo birbirlerine benzer görünüşe sahip. Hatta arkalarındaki sahte deri kapaklar ve kenarlardaki tırtıklı çerçeveler bile aynı. Özellikle teknik özellikler söz konusu olduğunda bazı farklılıklar olsa da Galaxy Note 3 Lite/Neo, uygun fiyatla sunulduğu takdirde Galaxy Note 3’ün çekici bir ucuz alternatifi olabilir.

Samsung Galaxy Note 3 Lite/Neo’nun gelecek ay Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması bekleniyor.

İlgili >> SamMobile

İLGİLİ HABERLER