Manşetler

Samsung Galaxy Note 3 Lite Mobil Dünya Kongresi’nde çıkışa hazırlanıyor

Samsung, Galaxy Note 3’ün daha ucuz ve piyasada kolay bulunabilir bir versiyonunu çıkarmaya hazırlanıyor. Samsung Galaxy Note 3 Lite olarak anılması beklenen bu model SM-N7505 model numarasıyla anılıyor ve içinde bütçesini fazla aşmayanları cezbedecek bazı pahalı teknolojiler içerecek.

samsung-galaxy-note-3-inceleme-00002

SamMobile sitesinin içeriden aldığı bilgilere göre, yeni cihaz şirketin önümüzdeki şubat ayında Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi kapsamında gerçekleşecek basın toplantısında tanıtılacak. Bu tanıtımdan aylar önce, Galaxy Note 3 Lite’ın varlığını doğrulayan çeşitli kanıtlar da su yüzüne çıktı.

Teslimat beyannamesi SM-7505 etiketli cihazların Güney Kore’den sevkedildiğini gösteriyor. Test ve değerlendirme amaçlı bu akıllı telefonların 5.49 inç ve 5.7 inç ekran büyüklüklerüne sahip olduğu dikkat çekiyor. Galaxy Note 3’ün de 5.7 inç ekranı bulunuyor. Bu arada SamMobile, bu ekranların mevcut versiyondaki gibi AMOLED değil LCD olduğunun altını çiziyor.

Bu arada Samsung’un sahte deri kapak yerine standar plastik kapak kullanacağı, böylelikle bir maliyet kalemini daha azaltacağı söyleniyor. Ayrıca kamera da Note 3’teki gibi 13 megapiksel değil, Note 2’deki gibi 8 megapiksel olacak.

Büyük ekranlı akıllı telefon pazarı üreticiler için giderek daha önemli bir alan hâline geliyor. Tüketiciler de büyük ekranlı bir cihaz kullanmanın zevkini tatmış olduğu için bu pazar daha da büyüyor. Samsung’un giriş seviyesinde bir cihaz çıkarması hiç şüphesiz bu pazarın gelişmesine büyük katkılarda bulunacak ve diğer üreticiler de benzer adımlar atacaktır.

İlgili >> UnwiredView, SamMobile

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER