Teknoloji

Samsung Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra tanıtıldı, detayları burada

Samsung Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra tanıtıldı, detayları burada

Haftalar boyu karşımıza çıkan dedikoduların ve sızıntıların ardından Samsung’un yeni Android telefonları Galaxy Note 20 ve Galaxy Note 20 Ultra resmiyet kazandı. Samsung Unpacked etkinliğinde tanıtılan yeni akıllı telefonlar eklenen yeni üretkenlik odaklı özellikleriyle dikkat çekiyor. Bunun dışında özellikler ve tasarım bakımından bu yılın başlarında gördüğümüz Galaxy S20 serisinin izlerinin sürdürüldüğünü görüyoruz.

Tasarım açısından baktığımızda, Galaxy Note 20 serisinin üyeleri Note 10 serisindeki gibi daha keskin köşelere sahip gövdelere ve buna uyum gösteren ekranlara sahip. S20 serisi içinde üç farklı telefon vardı, ancak Samsung Galaxy Note 20 serisinde iki farklı modeli yeterli görmüş. Geçen yıl Note 10 serisinde yer alan “Plus” modelin yerini Note 20 Ultra modeli alıyor. Daha küçük gövdeli bir telefon isteyenler için de Note 20 seçenek olarak sunuluyor. Ancak 6.7 inç ekranıyla bu telefonun ne kadar küçük olduğu da tartışılır.

Doğal olarak özellikler bakımından Galaxy Note 20 Ultra biraz daha çekici görünüyor. Ancak Note 20 modeli de bir amiral gemisi telefon niteliklerini bünyesinde barındırıyor. Note 20 Ultra’da 6.9 inç, Dynamic AMOLED 2x ekran yer alıyor. Samsung, bu ekranın selefine göre yüzde 25 daha yüksek parlaklık sunduğunu belirtiyor. 120Hz yenileme hızı var ve ekranın hızı içeriğe göre otomatik olarak değişiyor. Oyun tarafında da 120Hz ekranın avantajları görülecektir. Ekran çözünürlüğü ise 1440 x 3200. Galaxy Note 20 modelinde ise 6.7 inç Super AMOLED Plus ekran bulunuyor.

Samsung Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra tanıtıldı, detayları burada

İçerideki donanım bileşenlerine baktığımızda, Türkiye’de satılacak Note 20 Ultra ve Note 20 modellerinde Exynos 990 işlemci bulunacak. Bu işlemciyi S20 serisinin üyelerinde de görmüştük. Her iki model için de 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza seçenekleri bulunuyor. Pil tarafına baktığımızda ise Note 20 modelinde 4300 mAh, Note 20 Ultra modelinde ise 4500 mAh kapasiteli pil var. Böylelikle seleflerine göre sırasıyla yüzde 23 ve yüzde 5’lik kapasite artışı sunuluyor. Hızlı şarj, kablosuz şarj ve Wireless Power Share adı verilen ters kablosuz şarj özellikleri de mevcut.

Samsung, Galaxy Note 20 serisine Apple’ın iPhone 11 modellerinde yer verdiği Ultra Geniş Bant (UWB) teknolojisini de ekliyor. Bu sayede cihazlar arasında paylaşım kolaylaşıyor. Quick Share adı verilen hızlı dosya ve içerik paylaşım özelliği de daha hızlı şekilde çalışacaktır. Cihazların birbirini bulması da kolaylaşacaktır. Bu arada Note 20 ve Note 20 Ultra’yı kullanarak dijital anahtar özelliklerinden yararlanmak, mobil cihazla otomobilin kapılarını açmak gibi işlevleri yerine getirmek de mümkün olacaktır.

Galaxy Note 20 serisi ile kablosuz DeX geliyor

DeX adı verilen masaüstü çalışma modu Samsung’un her yeni nesil cihazla birlikte daha da geliştirdiği özellikler arasında bulunuyor. DeX yazılımı sayesinde destekleyen Galaxy Android telefonunu PC veya Mac’e bağlayarak telefonun kullanıcı arayüzünü masaüstü modunda kontrol etmek mümkün olmuştu. Note 20 serisiyle birlikte kablosuz DeX özelliği geliyor. Bu sayede bilgisayar veya daha büyük ekrana sahip cihazlarla bağlantı kablo olmadan da gerçekleştirilebilecek. Öte yandan Samsung’un güvenlik paketi Knox da işlerinde Samsung Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra’yı kullanmak isteyenler için daha güvenli bir deneyim sunacaktır.

Üretkenlik tarafında dikkat çeken bir başka yenilik de Samsung’un Microsoft ile olan iş birliğini ilerletmesi oluyor. Windows’a Bağla özelliği sayesinde en fazla 6’ya kadar uygulama ekranını PC ekranında görmek mümkün olacak. Sürükle-Bırak yöntemiyle telefon ve bilgisayar arasında dosya transferi de kolaylaşacak. Aynı zamanda Samsung Notes uygulaması ile Outlook, OneNote ve To-Do gibi Microsoft üretkenlik uygulamaları arasında entegrasyon sağlanıyor.

S Pen ile sunulan yenilikler

Samsung Notes demişken, Samsung’un not alma uygulaması da Note 20 serisiyle birlikte dikkate değer yenilikler kazanıyor. Cihazlar arasında gerçek zamanlı otomatik senkronizasyon sayesinde farklı cihazlarınızda Samsung Notes altında saklanan notlarınızı eşzamanlı tutabilirsiniz. Sesli not takibi özelliği ise bir yandan sesli not alıp bir yandan elle not alırken işinize yarayacaktır. Sesli notta, elle not tuttuğunuz detaya atlamanız çok kolay biçimde gerçekleştirilecektir. S Pen ile alınan notları yatayda hizalama konusunda sıkıntı yaşayabilecekler için de notların otomatik olarak hizalanması ve daha düzenli biçimde gösterilmesi de sunulan yenilikler arasında bulunuyor. Öte yandan S Pen’i kullanarak PDF dosyaları üzerinde elle not alma imkanı da yenilikler arasında yer alıyor.

Tabii ki, S Pen’den bahsetmeden olmaz. Galaxy Note serisini diğerlerinden ayıran S Pen kapasitif ekran kalemi, Note 20 ve Note 20 Ultra’nın alt kenarında sola yerleştirilmiş olan yeni yuvasında bulunuyor. Samsung, yeni S Pen ile birlikte yeni kontrol hareketleri sunuyor. Geri gitme, ana ekrana dönüş, son kullanılan uygulamaları görüntüleme, akıllı seçim ve ekran görüntüsü alma gibi sık kullanılan cihaz işlevlerini S Pen ile daha kolay hareketlerle gerçekleştirmek mümkün oluyor.

Galaxy Note 20 Ultra yeni kamera özellikleri ile dikkat çekiyor

Samsung kamera tarafındaki yenilikleri genellikle Galaxy S serisinde sunup Note serisinde de bu yenilikleri takip etme yoluna gider. Ancak Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra’da kamera tarafında birkaç farkın olduğunu görüyoruz. Galaxy Note 20 Ultra’nın arkasına baktığımızda, yine S20 Ultra modelinde olduğu gibi büyük bir kamera modülü dikkatimizi çekiyor. Burada 108 megapiksel çözünürlüklü ana kamera var. Ayrıca 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 12 megapiksel telefoto kamera da mevcut. Dördüncü sensör olarak Samsung hibrit lazer otomatik odak sensörünü kullanıyor. Bu sayede Note 20 Ultra ile fotoğraf çekerken daha hızlı şekilde netleme yapılacaktır. Galaxy Note 20’nin arkasında ise üç kamera bulunuyor ve bu kameralar daha küçük bir kamera modülünde diziliyor.

Samsung Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra tanıtıldı, detayları burada

Video tarafında ise profesyonel düzeyde video deneyimi sunuluyor. Video çekiminde pozlama, beyaz dengesi gibi ayarları elle yapmak mümkün, bununla birlikte 8K, 24 fps, 21:9 görüntü oranında video çekim imkanı da Galaxy Note 20 serisinde sunulan kamera özellikleri arasında dikkat çekiyor. Ayarlanabilir zoom hızı, cihaza bağlanan farklı ses kaynakları arasında ses kayıt kaynağını seçme, üç mikrofon arasında ses kaynağı seçimi imkanı da video tarafında sunulan profesyonel özellikler arasında bulunuyor.

Samsung Galaxy Note 20’nin mistik bronz, mistik yeşil ve mistik gri olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunuyor. Galaxy Note 20 Ultra’da ise mistik bronz, mistik siyah ve mistik beyaz renk seçenekleri yer alıyor.

Samsung Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra tanıtıldı, detayları burada

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER