Teknoloji

Samsung Galaxy Note 2 milyon satış barajını aştı

samsung-galaxy-note-inceleme-00015

2012 Mobil Dünya Kongresi’nde Samsung’un öne çıkan ürünü Galaxy Note olmuştu. Hem geçen yılın son yarısında tanıtılan Galaxy Note 5.3 hem de MWC 2012’de resmiyet kazanan Galaxy Note 10.1 standın kahramanları arasındaydı. 2011’in aralık ayında dünya genelinde piyasaya çıkan 5.3 inç’lik Galaxy Note 2 milyon satış barajını kısa sürede aşmayı başarmış.

Samsung’un Galaxy S II cihazı ilk beş ayda 10 milyon satış rakamını aşmayı başarmıştı. Eğer iPhone 4S’i hesaba katmazsak Galaxy S II en hızlı satış grafiğine sahip telefon olarak nitelendirilebilir. Galaxy Note ise biraz daha niş bir cihaz. 5.3 inç’lik boyutları onun bir telefon olarak kullanılması konusunda çekinceler yaratıyor. Ancak not tutma konusunda sunduğu avantajlar, ekranın S-Pen ile uyum içinde çalışması, ayrıca cihazın donanım açısından üstün olması boyut konusunda yaşanan tereddütlerin aşılmasına yardımcı oluyor.

Sonuç olarak 2 milyonluk satış grafiği fena sayılmaz. Forbes’un belirttiğine göre Samsung’un hedefi daha da büyük. Şirket 2012’nin sonuna gelindiğinde 10 milyonun üzerine çıkmayı hedefliyor.

İlgili – Forbes

İLGİLİ HABERLER