Manşetler

Samsung Galaxy Note II bu ayın ikinci yarısında Türkiye’de

Samsung’un ikinci nesil tablet-telefon melezi Galaxy Note II bundan bir buçuk ay önce Berlin’de tanıtıldığında yılın dördüncü çeyreğinde piyasaya çıkacağı söylenmişti. Bundan birkaç hafta sonra bu Android telefonunun ekim ayı başında İngiltere’de satışa çıkacağı belli olmuştu. Biz de bundan yola çıkarak telefonun ekim ayı içinde Türkiye’ye gelmesi ihtimalini dile getirmiştik. Bu tahmin boş çıkmadı. Samsung Türkiye’den gelen açıklamaya göre Galaxy Note II bu ayın ikinci yarısında Türkiye’de de piyasaya çıkıyor.

5.5 inç’lik, 16:9 en-boy oranlı 720p ekrana sahip olan Galaxy Note II de S-Pen adı verilen bir kapasitif kalem ile birlikte kullanılıyor. Bu kapasitif kalem ekran üzerinde elle çizim yapma veya not alma işlemlerinin yanı sıra Air View uygulaması sayesinde e-posta, S Planner, fotoğraf galerisi veya video üzerinde gezinerek içeriği açmadan ön izleme yapma fırsatı sunuyor. Popup Note özelliği de S Note uygulamasının kullanıcıların ekranlarının herhangi bir yerinde anlı olarak bir pop-up penceresi şeklinde açılmasını sağlıyor. 1.6 GHz’lik dört çekirdekli işlemci barındıran, 16 GB, 32 GB ve 64 GB’lık dahili bellek kapasitelerine sahip olan Galaxy Note II Android 4.1 ile birlikte gelecek.

Samsung Galaxy Note II’nin fiyatı büyük ihtimalle piyasaya çıkıştan hemen önce belli olacak. Birinci nesil Galaxy Note 2250 TL gibi bir fiyattan piyasaya girmişti. Galaxy Note II de belki aynı belki de bunun etrafında bir fiyattan satışa sunulacaktır diye düşünüyoruz.

İLGİLİ HABERLER