Teknoloji

Samsung Galaxy Note 11 ile kendisi için yeni bir dönemi başlatabilir

samsung galaxy note 11 s11

Akıllı telefonları ekran çerçevelerinden kurtarma konusunda sıradaki adım, ön kameraları ekranın arkasına yerleştirmek olacak gibi görünüyor. Bunun ilk örneklerini daha önce Xiaomi ve Oppo gibi şirketler sergilemişti. Samsung da Galaxy Note 11 ile bu konuda harekete geçen üreticiler arasına katılabilir.

Güney Koreli teknoloji sitesi The Elec’te yayınlanan habere göre, sektörel kaynaklar Samsung’un 2020’de piyasaya süreceği akıllı telefonlardan en azından birinde ön kamerayı ekranın altına yerleştireceğini düşünüyor. Haberde Galaxy S11 ve Galaxy Fold 2 isimleri, muhtemel adaylar olarak gösteriliyor.

Ancak Twitter’ın ünlü duyumcularından biri olan Ice Universe farklı bir durumu işaret ediyor. Samsung ürünleriyle ilgili öngörülerinde isabet oranı yüksek olan duyumcu, S11 veya Galaxy Fold 2 dışında bir telefonda ön kameranın ekranın altına yerleştirileceğini belirtti. 2020’de Samsung’un bu dönüşümü başlatacağını belirten Ice Universe, herhangi bir cihaz ismi vermedi.

Samsung Galaxy Note 11 dışında bir telefonda bu teknolojiyi deneyebilir

Bu paylaşım sonrası akıllara gelen ilk isim Galaxy Note 11 oluyor. Henüz ortada böyle bir telefonun varlığına dair bir işaret bulunmuyor. Hatta Samsung’un isimlendirme politikasında bir değişiklik yapabileceği ve S11 ya da Note 11 isimlerini kullanmayabileceği iddia ediliyor.

Samsung’un ön kamerayı ekranın arkasına yerleştirme konusunda ilk denemesini Galaxy Note 11 dışında bir modelle yapabileceği de konuşulanlar arasında bulunuyor. Güney Koreli şirketin amiral gemisi telefonunu riske atmamak adına böyle bir hamle yapması mantıklı görünüyor. Ortaya atılan iddiaların doğruluğunu görmek içinse 2020’yi beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER