Teknoloji

Samsung Galaxy Note 10’da yeni bir arka kamera tasarımına geçiyor

samsung galaxy note 9

Samsung’un şimdiye kadar çıkardığı amiral gemisi Galaxy S ve Note serisi akıllı telefonların arka kameraları genellikle ortalanmıştır. Ancak şirket Galaxy Note 10 ile bu yaklaşımını değiştirecek gibi görünüyor.

Arka tarafta gördüğümüz kameraların ve sensörlerin sayısı arttıkça, onları tek bir çatı altına toplamak zorlaşıyor. Şirketler de kameraları hem şık hem de işlevsel biçimde yerleştirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Sızan fotoğraflar, Samsung’un Note 10 için düşündüğü arka kamera yerleşimini gözler önüne seriyor.

Söz konusu görüntü, Note 10’a ait olduğu iddia edilen arka kamera yerleşimine ait çizim sayesinde oluşturuldu. Kameraların konumları sol taraftaki çizimde gösterildiği gibi görüntüye aktarılmış. Kamera adası ve flaşın konumlandırılması da varsayımlara göre yapılmış, çünkü çizimde bunlarla ilgili bir ipucu bulunmuyor.

Yani flaş, Uçuş Süresi kamerası ve kızıl ötesi ışık kaynağının üstünde değil, altında da yer alabilir. Ayrıca Samsung, büyük adayı küçük adayla birleştirebilir. Bu durumda arada cam panel parçası da olmayacaktır.

Eğer biraz dikkatli baktıysanız, kalp hızı ölçerin eksik olduğunu fark etmişsinizdir. Görünen o ki, Samsung fazlalık hâline gelen ve kullanıcıların da artık çok ilgi göstermediği bu bileşeni kaldırarak arka tarafı biraz daha temiz hâle getirecek. Zaten Samsung Galaxy S10 5G modelinde bu bileşen yer almıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER