Manşetler

Samsung Galaxy Note 10 ve Note 10+ Ön İnceleme – Video

galaxy note 10 ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Haftalardır Teknoblog’da birçok farklı Galaxy Note 10 ve Note 10+ fotoğrafına, sızıntısına, bilgi kırıntılarına yer verdik. Durum böyle olunca bizim zaman dilimimize göre gecenin ilerleyen saatlerine gelen Note 10 lansman etkinliğinde çok da sürprizle karşılaşmadık. Yine de, Galaxy Note 10 ve Note 10+ ikilisinin yetenekler ve özellikler bakımından geçen senenin telefonuna göre önemli aşamalar kaydettiğini söyleyebiliriz.

Samsung bu yıl Note serisine de farklı ekran büyüklüğüne sahip cihazları getirerek bir ilki gerçekleştirmiş oldu. 6.3 inç ekranlı Note 10 ve 6.8 inç ekranlı Note 10+, genel özellikler itibarıyla birbiriyle aynı olsa da, başta fiyat olmak üzere, bazı alanlarda birbirinden ayrılıyor.

Öncelikle Samsung’un ekran çerçevesini neredeyse yok denecek hâle getirmesi, her iki telefonun da normale göre daha az yüzey alanı kaplamasına vesile olmuş. 6.3 inç ekranlı Galaxy Note 10’un çok daha kompakt bir telefon hissi verdiğini söyleyebiliriz. Gerçekten, bu telefonu büyük bir telefon gibi algılamıyorsunuz. Note 10+ için de, 6.8 inç ekran sahip olmasına rağmen benzer bir yorumda bulunabiliriz. iPhone XS Max ile karşılaştırılabilir boyutlarda. Tek elle kullanmak tabii ki çok kolay değil, ancak bazı işleri ikinci elin parmaklarına ihtiyaç duymadan yerine getirebilirsiniz.

Tabii ki, arka yüzü kaplayan cam yüzeyin sürtünmesinin yüksek olması da rahat tutuşa katkıda bulunuyor. Samsung, uzun kenarlarda çerçeve kalınlığını epey inceltmiş, neredeyse ön ve arka cam birbiriyle kavuşacak hâl almış. Normalde Samsung akıllı telefonlarında sağ tarafta görmeye alıştığımız güç butonu sol tarafa, ses tuşlarının altına taşınmış. Alt kenarda USB-C portunu görüyoruz, ancak amiral gemisi Samsung telefonlarında alıştığımız bir unsur olan 3.5mm kulaklık jakının yerinde yeller estiğine tanık oluyoruz. Güney Koreli şirket de en sonunda modaya uydu.

Note 10 ve Note 10+’ın her ikisinin ön yüzü neredeyse tamamen ekranla kaplı. Epey üst sınıra doğru yerleştirilmiş ve ortalanmış selfie kameraları da çok az alan kaplıyor. Yani, neredeyse tam ekranda görüntüleme deneyiminin sunulduğunu söyleyebiliriz. Dynamic AMOLED ekran oldukça başarılı. Zaten Galaxy S10+’tan bu ekranın kalitesini biliyoruz. HDR desteği de ekranın daha verimli işlemesini sağlıyor. Telefonda iki adet hoparlör var. Başlangıçta hoparlörün ses çıkışını S10+’ınkinin bir kademe gerisinde bulduk. Ancak daha sonra YouTube’dan farklı videoları denedikçe ses sisteminin tatmin edici olduğu kanısına vardık. Ancak Note 10 serisinde, S10 serisinden farklı olarak ikinci hoparlör de üst kenarda. Ön yüzde hoparlör bulunmuyor. Telefon görüşmelerinin nasıl bir ses kalitesine sahip olduğuna daha sonra, detaylı incelemede yakından bakacağız.

Note serisi akıllı telefonların simgesi S Pen, Galaxy Note 10 ve Note 10+ ile birlikte biraz daha fazla yetenek kazanıyor. Geçen yıl S Pen’in uzaktan kumanda işlevi görmeye başladığını biliyoruz. Bu yıl kaleme eklenen ivmeölçer ve jiroskop sayesinde hareket algılama yeteneği artıyor. Sonuçta kamerada veya YouTube uygulamasında daha fazla kontrol imkanı sağlanıyor. Bunlar kulağa hoş geliyor, ancak öğrenmesi ve kullanmaya alışması biraz zaman alacaktır.

Note 10+’ın küçük kardeşine göre önemli farklılıklarından bir tanesi arkada derinlik kamerası taşıması. Bu sayede artırılmış gerçeklik tabanlı çeşitli uygulamalar için elverişli hâle geliyor. Samsung sunum sırasında kamerada kullanılan artırılmış gerçeklik tabanlı çizim işlevlerini gösterdi. Özellikle video çekimlerinde artırılmış gerçeklik etkisini artıran araçlar bunlar. Instagram hikâyeleri için eğlenceli işler ortaya çıkabilir gibi görünüyor.

Note 10’un fiyatı 10 bin TL’nin biraz altından başlarken, Note 10+ ise 11 bin TL’nin biraz üstünde. Yüksek fiyatlı telefonlar olduğunu kabul etmek gerekiyor. Ancak üretkenlik ve yaratıcılık bakımından sundukları gerçekten, değerini bilen insanın elinde karşılığını bulacaktır.

Kısa zamanda Samsung Galaxy Note 10 ve Note 10+ ile ilgili elde ettiğimiz izlenimler bunlarla sınırlı kalıyor. Yakında gerçekleştirmeyi planladığımız detaylı incelemede performans, pil, kamera, yazılım gibi unsurlar açısından da yorum yapma fırsatına sahip olacağız.

İLGİLİ HABERLER